Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Banja Luka: Od 24.-26. juna 2009. godine naučno-stručni skup na temu "Zaštita i zdravlje na radu i zaštita životne sredine"

06.02.2009. 15:47 / Izvor: eKapija.ba

Pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Fonda za zaštitu životne sredine i Grada Banja Luke, a u organizaciji Insituta zaštite, ekologije i informatike Banja Luka, od 24.-26. juna 2009. godine u Banjoj Luci će se održati naučno-stručni skup na temu "Zaštita i zdravlje na radu i zaštita životne sredine".

Zagađenje životne i radne sredine postaje sve veći problem u sadašnjem vremenu, zbog neplanskog razvoja industrije, razvoja infrastrukture i zbog velike koncentracije ljudi i njihovih aktivnosti.

Doprinos naučno-stručnog skupa "Zaštita i zdravlje na radu i zaštita životne sredine" bio bi da proširi saznanja o mogućnostima primjene novih tehnologija monitoringa u radnoj i životnoj sredini, u cilju afirmacije savremenih tehnologija monitoringa u radnoj i životnoj sredini i mogućnost primjene istih u Republici Srpskoj.

Sa planiranim temama i učesnicima iz oblasti zaštite i zdravlja na radu i zaštite životne sredine, ponudiće se potrebna domaća i svjetska iskustva u primjeni novih metoda monitoringa radne sredine, vode, vazduha, zemljišta, buke, zračenja, otpada, biodiverziteta, kao i ostalim prisutnim ekološkim rizicima.

Cilj naučno-stručnog ovog skupa je da afirmiše zaštitu i zdravlje na radu i zaštitu životne sredine, kao i značaj primjene savremenih tehnologija monitoringa u radnoj i životnoj sredini i primjene istih u Republici Srpskoj.

Pozivaju se svi naučni i stručni radnici da svojim saopštenjima i dosadašnjim iskustvima i istraživanjima u aktivnom učešću u radu Skupa doprinesu uspješnoj razmjeni saznanja i iskustava iz oblasti zaštite i zdravlja na radu i zaštite životne sredine.

Učesnici imaju mogućnost usmenog izlaganja ili poster prezentacije, dok će konačnu klasifikaciju izvršiti naučno-stručni odbor skupa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave