Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Banja Luka: Radionica o elektroenergetskom sektoru u BiH 25. i 26. februara 2007. godine

25.02.2008. 09:43 / Izvor: Fena

U Privrednoj komori Republike Srpske, 25. i 26. februara 2008. godine, bit će održana radionica o elektroenergetskom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Teme koje će biti obuhvaćene radionicom su: električna energija, rudnici, obnovljivi izvori i upravljanje potrošnjom, kao i pitanja u vezi sa zaštitom okoline i potrebnim investicijama.

Domaćin ovog skupa je Ministarstvo privrede, energetike i razvoja RS-a.

U okviru Projekta "Power III" koji se finansira iz "IDA" kredita Svjetske banke dodijeljenog elektroprivrednim preduzećima u BiH, definirana je i izrada Studije energetskog sektora u BiH.

Ove aktivnosti su započele u aprilu 2005. godine, kada je definiran i sam projektni zadatak.

Za nosioca aktivnosti određene su predstavnici resornih ministarstava i jedinice sve tri elektroprivrede koje egzistiraju u BiH.

U provedenoj proceduri, putem javnog oglašavanja, za najuspješnijeg ponuđača izabran je konzorcij koji čine: Energetski institut "Hrvoje Požar" Zagreb, Ekonomski institut Banja Luka, Rudarski institut Tuzla i Soluziona iz Španije.

Ugovor je potpisan 17.novembra 2006. godine, a vrijednost ugovorenih usluga je 699.939,00 eura.

Inače, ovakve radionice predviđeno je da budu održane i u Sarajevu i Mostaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave