Bečki kongres o održivoj gradnji "BauZ 2019"

21.11.2018. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Bečki kongres o održivoj gradnji 'BauZ 2019'

Bečki kongres o održivoj gradnji BauZ biće održan od 13. do 15. februara 2019. godine.

Bečki kongres o održivoj gradnji BauZ biće održan od 13. do 15. februara 2019. godine.

Održava se paralelno sa sajmom BAUEN & ENERGIE WIEN

Kongresni jezici: njemački i engleski (obezbjeđen simultani prijevod)

Okvirni uslovi: a unutar fleksibilnost! – renovirati i komprimirati 

"Uvijek postupajte tako da povećate broj izbora." (Heinz von Förster): Uvijek se gradi tako da se stvara više izbora – spremno za upotrebu, tolerantno prema primjeni, povoljno za popravku.

BauZ! 2019: Razgovor o održivoj daljnoj izgradnji i obnovi postojećeg građevinskog fonda. BauZ! je mjesto gdje se investitori, projektanti, proizvođači i graditelji susreću:

Četiri aspekta - Pokazati pionirske projekte!

1. Oživjeti upotrebu! Perspektiva investitora, graditelja stambenih naselja, građevinskih grupa (učešće naknadnih korisnika kao graditelja). Zgrada kao ekonomski objekat.

2. Funkcionalnost i dizajn! - Projektovanje zgrade. Perspektiva projektanta: arhitektura, urbanističko planiranje, planiranje zelenih površina i slobodnih prostora. Zgrada kao funkcionalni i estetski objekat.

3. Proračun i simulacija zgrade! Perspektiva građevinskih projektanata, statičara i projektanata instalacija. Zgrada se proračunava statički u strukturno-stabilnim građevinskim fizičkim uslovima, simulira se, a kasnije se tokom monitoringa zgrade mjeri. Zgrada kao fizički objekat.

4. Realizujte zgradu - i demontirajte je kasnije! Perspektiva materijala. Aspekti proizvođača građevinskih materijala i komponenti, građevinskih firmi i upravitelja zgrada: Zgrada kao materijalni objekat.

BauZ! -2019 intenzivira diskusiju: Na svakoj sesiji će se dva plenarna predavanja diskutovati i dopuniti od strane panelista,koji će kroz svoja predavanje na sljedećoj sesiji "Kongres na okruglim stolovima", proširiti temu. 

Dosta vremena je rezervisano za plenarnu diskusiju. Takođe, izlagači novih proizvoda i usluga dobiti će riječ u diskusiji.

Kongres počinje ekskurzijom na važne projekte sanacije i urbanog razvoja područja u regionu Beča, te večernjim prijemom. 

Preliminarni program kongresa je dostupan na www.bauz.at.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave