Najave / DOGAĐAJI

Bečko veče 3. juna u Sarajevu u znaku solidarnosti i prijateljstva

30.05.2014. 11:24 / Izvor: eKapija.ba

Ovogodišnje Bečko veče održat će se u utorak, 3. juna 2014. godine u 19 sati u prostorijama Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine, a tema večeri će biti javna dobra.

Događaj Bečko veče kao znak zahvalnosti za saradnju sa sarajevskim i bosanskohercegovačkim partnerima iz javnog sektora, medija, privrede i kulture inicirala je Pres služba Grada Beča koja je ujedno i direktni Compress-ov nalogodavac. Ovogodišnji susret će zbog novonastale situacije u našoj zemlji imati karakter solidarnosti i prijateljstva dva grada. Gradonačelnik Grada Beča dr. Michael Häupl je za žrtve poplava u regionu stavio 400.000 eura pomoći na raspolaganje, od kojih će 200.000 eura biti upotrijebljeno kao akutna pomoć, a ostalih 200.000 eura iskorišteno za obnovu objekata koji su uništeni u poplavama i klizištima.

Ispred Grada Beča prisutne će pozdraviti Anica Matzka-Dojder, gradska vijećnica i zastupnica u bečkom Pokrajinskom parlamentu. Kao članica Odbora za zdravstvo i socijalna pitanja Gradskog vijeća, Matzka-Dojder je svoje političko djelovanje usmjerila na stvaranje najboljih mogućih uslova za život, borbu za ljudska prava, ravnopravnost i solidarnost. To obuhvata i optimalnu medicinsku njegu za sve ljude, bez obzira na visinu ličnog dohotka pojedinca, saopćili su iz Compressa Sarajevo.

Compress Sarajevo – Kontaktbiro Grada Beča za BiH po osmi put organizuje Bečko veče s ciljem druženja predstavnika iz Sarajeva i Beča.

Foto: ©Wien Tourismus/Christian Stemper

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave