Bečko veče u znaku gradskog planiranja, dekorativnog dizajna i mode

25.10.2013. 10:49 / Izvor: eKapija.ba
Bečko veče u znaku gradskog planiranja, dekorativnog dizajna i mode

Događaj "Bečko veče" kao znak zahvalnosti za saradnju sa sarajevskim i bosanskohercegovačkim partnerima iz javnog sektora, medija, privrede i kulture inicirala je Pres služba Grada Beča.

Ovogodišnje "Bečko veče" održat će se u utorak 29. oktobra u 19 sati u prostorijama sale "Burence" na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, a tema večeri će biti gradsko planiranje, dekorativni dizajn i moda.

Događaj "Bečko veče" kao znak zahvalnosti za saradnju sa sarajevskim i bosanskohercegovačkim partnerima iz javnog sektora, medija, privrede i kulture inicirala je Pres služba Grada Beča koja je ujedno i direktni Compress-ov nalogodavac.

Na ovaj način se i u narednom periodu žele podstaći projekti i nastavak razmjene iskustava.

Ispred Grada Beča prisutne će pozdraviti Barbara Novak, gradska vijećnica i zastupnica u bečkom Pokrajinskom parlamentu.

Kao članica Odbora za obrazovanje, mlade, informacije i sport Gradskog vijeća, Novakova je svoj politički angažman usmjerila na školske i vannastavne aktivnosti djece i mladih. Najaktivnija je njena uloga međutim u projektima razvoja i dostupnosti modernih tehnologija i informatizacije Beča.

Compress Sarajevo - Kontaktbiro Grada Beča za BiH po sedmi put organizuje "Bečko veče" s ciljem druženja predstavnika iz Sarajeva i Beča, saopćio je Compress Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave