Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Berze jugoistočne Evrope organizuju regionalnu investicionu konferenciju "SEE Regional Capital Markets Conference" - 21. maj 2009. godine u Beogradu

18.05.2009. 15:20 / Izvor: Banjalučka berza

Treća po redu konferencija investitora "SEE Regional Capital Markets Conference" u organizaciji berzi iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Banja Luke, Podgorice, Skoplja i Beograda biće održana 21. maja 2009. godine u beogradskom hotelu Continental. Na događaju će se okupiti predstavnici 22 preduzeća iz zemalja učesnica, kao i oko 50 investicionih kompanija (brokersko-dilerskih društava, fondova i banaka) iz regiona, kao i zapadne i centralne Evrope.

Događaj će biti organizovan u saradnji sa Raiffeisen bankom iz Beograda i Raiffiesen Centrobank iz Beča, a pored prezentacija preduzeća uključiće i više od 100 individualnih razgovora između predstavnika preduzeća i investitora. Cilj Konferencije je promocija regionalnih tržišta kapitala i vodećih emitenata hartija od vrijednosti, kao i unapređenje odnosa sa investitorima za preduzeća koje će se ovom prilikom predstaviti.

Sa Banjalučke berze, investitorima će se predstaviti preduzeće sa najvećom vrijednošću (najveća tržišna kapitalizacija) - Telekom Srpske a.d. Banja Luka, dok će sa tržišta kapitala Federacije Bosne i Hercegovine na Roadshow-u će učestvovati kompanija "Bosnalijek" d.d. Sarajevo.

Promocija regionalnih tržišta kapitala i emitenata hartija od vrijednosti obavlja se na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan u decembru 2007. godine, i u okviru kog se, pored organizacije zajedničkih konferencija investitora, razvijaju i zajednički indeksi i drugi oblici promocije berzi potpisnica Memoranduma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave