Besplatna edukacija za nezaposlene žene

25.08.2011. 07:38 / Izvor: eKapija.ba
Besplatna edukacija za nezaposlene žene

Sve zainteresirane nezaposlene žene koje su prijavljene na biroima općina Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Ilidža i Vogošća najviše 12 mjeseci, mogu se prijaviti na besplatnu obuku u Školi malog biznisa i Školi računara ECDL koju organizira Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Projekt se odvija uz finansijsku pomoć Fondacije za socijalno uključivanje u BiH.

Zainteresirane žene za edukaciju, u okviru projekta "Daj ideju - postani poduzetnica", mogu se prijaviti putem biroa za zapošljavanje najkasnije do 1. septembra.

Cilj projekta je podizanje kompetentnosti novonezaposlenih žena na tržištu rada kroz osposobljavanje za aktivno traženje posla, samozapošljavanje i uključivanje u informaciono društvo.

U projekt će biti uključeno 140 žena koje najmanje imaju srednju stručnu spremu (III ili IV stepena) i proći će poduzetničku edukaciju koja se odnosi na sticanje vještina za samozapošljavanje i aktivno traženje zaposlenja u Školi malog biznisa, zatim informatičko opismenjavanje kroz ECDL Start školu računara, a na kraju slijedi izbor dva najbolja biznis plana i sufinaniranje pokretanja malog biznisa, saopćeno je iz Službe za informiranje Vanjskotrgovinske komore BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave