Besplatni webinar: "Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte"

22.04.2021. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Besplatni webinar: 'Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte'

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung vas pozivaju na webinar "Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte".

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung vas pozivaju na webinar "Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte" koji se planira održati putem Zoom online platforme, 28.04.2021. godine.

Intelektualno vlasništvo je "neopipljiva" imovina, ali vrlo često najvrijednija imovina kompanije koju je potrebno kontinuirano unaprijeđivati, ali i zakonski zaštititi od potencijalnih zloupotreba. Imajući u vidu značaj intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okruženju kao i potrebu podizanja svijesti o potrebi zaštite istog, na webinaru će se prezentirati tematske cjeline koje se odnose na patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake. Webinar je također dobra prilika da se obilježi i Svjetski dan intelektualnog vlasništva (26. april) i time ukaže na važnost zaštite intelektualnog vlasništva.

Učešće na webinaru je besplatno, a više informacija možete pronaći u pozivu.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 26.04.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave