Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Besplatno online predavanje o zdravlju oka

20.01.2021. 14:51 / Izvor: Akta.ba

Besplatno online predavanje o zdravlju oka održat će se 22.02.2021. godine. Program počinje u 18 sati i traje dva sata. Tokom dvosatnog predavanja, svi učesnici će imati priliku slušati eminentne doktore i stručnjake koji će govoriti o različitim temama, a povezanim ka jednom zajedničnom cilju, zdravlju oka. Također, svi oni će moći postavljati određena pitanja, na koja će predavači odgovarati.

Predavači su:

Dr. Ajla Pidro, specijalista oftamolog i retionolog

Tema: ''Najčešći problemi oka s kojim se susrećemo, kako ih otkriti i riješiti?''

Dr. Nina Žiga, specijalista oftamolog

Tema: ''Peramisa - najpreciznija dijagnostika oka i rožnjače, neizostavan pregled prije laserskog skidanja dioptrije.''

Dr. Eiad Ismail, konsultant oftamologije

Tema: ''Keratokonus (slaba i nepravilna rožnica) - dijagnostika, menadžment i liječenje.''

Med.sc.dr. Alma Biščević, specijalista oftamolog

Tema: ''Kako se riješiti staračke dioptrije? Ugradnja intraokularnih leća. Iskustva doktora sa Tecnis Eyhance i Tecnis Synergy IOL lećima.''

Pored predavanja, učesnici imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade. Tako Klinika Svjetlost u Sarajevu poklanja 5 pregleda za lasersko skidanje dioptrije, a Eye Clinic Dr.Ismail poklanja skidanje dioptrije u vrijednosti od 2000 KM+ kompletan pregled prije tretmana. Prijavite se online: https://oculus.sfera.ba/online-konferencija/ i pošaljite ime, prezime i broj telefona.

Predavanje će se održati putem Go To Meeting platforme, a svi prijavljeni učesnici će dobiti detaljne upute za pristup online predavanju.

Organizator predavanja je časopis Oculus, specijalizirani časopis za zdravlje oka koji izdaje mostarska kompanija Sfera d.o.o., u saradnji sa partnerskim zdravstvenim ustanovama.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave