BIGMEV edukacija za pisanje projekata: Preko 50 učesnika u 4 grada
OTVORI GALERIJU

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

BIGMEV edukacija za pisanje projekata: Preko 50 učesnika u 4 grada

20.05.2014. 11:44 / Izvor: eKapija.ba

Kako bi se privukla pažnja turskih investitora na atraktivne poslovne prilike u Bosni i Hercegovini, počela je edukacija za pisanje projekata namjenjena bh. privrednicima.

U sklopu projekta koji je pokrenut s ciljem da ojača ekonomiju Bosne i Hercegovine kroz povećanje broja investicija iz Turske, 120 malih i srednjih preduzeća iz BiH će dobiti mogućnost da učestvuju na petodnevnoj edukaciji za pisanje projekata koju će voditi eksperti iz Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Turske KOSGEB.

Edukacija je uspješno održana u Goraždu, Doboju, Tuzli i Brčkom.

Do sada je na edukacijama učestvovalo preko 50 kompanija, prvenstveno malih i srednjih preduzeća koja su uspiješno završili svoje investicijske projekte.

Sljedeći gradovi u kojima će se održati edukacija su Bihać - 26.5.2014., Sarajevo – 2.6.2014., Mostar – 9.6.2014. i Banja Luka – 16.6.2014. godine.

Detaljne informacije o edukaciji i načinu prijave se mogu naći na web stranici www.bigmev.org.

Predsjednik BIGMEV-a Muzaffer Čilek ističe da je cilj projekta da se formira baza investicijskih i kvalifikovanih projekata koji nude poslovne prilike za turske partnere u BiH.

Ovaj projekat, pored BIGMEV-a i Direkcije za dijasporu R. Turske (YTB) su podržali i Agencija za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA), Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Unija komora i berzi Turske TOBB i turska Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća KOSGEB.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave