Bihać: Razmjena znanja u oblasti upravljanju otpadom

18.04.2015. 09:22 / Izvor: eKapija.ba
Bihać: Razmjena znanja u oblasti upravljanju otpadom

​Prvi sastanak regionalne platforme za razmjenu znanja u oblasti upravljanju otpadom, će se održati u četvrtak, 23.4.2015. godine u hotelu „Park“, u Bihaću.

Prvi sastanak regionalne platforme za razmjenu znanja u oblasti upravljanju otpadom, će se održati u četvrtak, 23.4.2015. godine u hotelu „Park“, u Bihaću.

Naime, sastanak je organiziran u okviru projekta „Prikupljanje podataka o čvrstom otpadu u Jugoistočnoj Europi” kojeg implementiraju Udruženje za oblasti voda i zaštite okoliša “Aquasan mreža u BiH”, Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Republike Srbije (SeSWA) i Mreža asocijacija lokalnih samouprava jugoistočne Europe (NALAS), uz podršku Njemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) putem Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju općinskih usluga (ORF MMS).

Projekat se implementira u četiri zemlje jugoistočne Europe (JIE): Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije u periodu od oktobra 2014. do marta 2016. godine.

Važnost najavljenom događaju svojim učešćem daće predstavnici 16 općina i 16 javnih komunalnih preduzeća iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije kao i partnerskih organizacija iz navedenih zemalja: Privredne komore Crne Gore, Poslovno udruženje komunalnih preduzeća Srbije – KOMDEL, Asocijacija javnih komunalnih preduzeća Makedonije - ADKOM, Makedonska asocijacija za upravljanje otpadom – MaSWA, Udruženje komunalnih i uslužnih djelatnosti RS, Udruženje/udruga poslodavaca komunalne privrede u FBiH i drugi učesnici sastanka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave