Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Bio-Base: Nova edukacija za zvanje HACCP ekspert od 07. do 09. aprila 2009. godine

20.03.2009. 13:33 / Izvor: Fena

Sarajevska firma Bio-Base d.o.o., koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), organizira od 7. do 9. aprila 2009. godine edukaciju za zvanje HACCP ekspert.

HACCP je priznati međunarodni standard za hranu u skladu sa smjernicima Vijeća Evrope o higijeni hrane, Zakonom o hrani BiH i Zakonom o veterinarstvu BiH, dok je HACCP ekspert ključna osoba koja vrši reviziju dosljednosti primjene tog standarda u kompanijama.

Koncept trodnevne virtuelne radionice namijenjen je svim pojedincima u firmama koje imaju ili implementiraju HACCP standard, svim dosad obučenim HACCP menadžerima, kao i osobama koje rade najmanje dvije godine u prehrambenom sektoru.

U BiH je prvi put edukacija za zvanje HACCP eksperta organizirana od 17. do 19. februara 2009. godine, a to zvanje steklo je 15 polaznika.

Nakon završene edukacije svi HACCP eksperti dobit će i certifikate TUVAdrie.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave