Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Bjelašnica: Savjetovanje u sektoru vodosnabdijevanja - 22. april 2009. godine

20.04.2009. 10:33 / Izvor: Fena

Jednodnevno savjetovanje u sektoru vodosnabdijevanja, pod radnim nazivom "Kućni priključci na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu, uređaji za prečišćavanje otpadnih voda", praksa, iskustva, preporuke i smjernice za budućnost bit će održano u srijedu, 22. aprila 2009. godine, na Bjelašnici.

Cilj savjetovanja je da na efikasan način uz dobru pripremu pisanih materijala (tekstova, crteža i fotografija koji će biti štampani u Zborniku), preduzeća iz BiH koja se bave vodosnabdijevanjem i odvodom otpadnih voda (kanalizacijom), razmjene iskustva o uvjetima i načinu priključenja potrošača na gradsku vodovodnu mrežu i kanalizaciju, saopćilo je Udruženje poslodavaca komunalne privrede Federacije BiH.

Na savjetovanju će biti razmijenjena i iskustva o načinu mjerenja utroška vode, odnosno načinu ugradnje vodomjera, vrstama vodomjera i lokacijama ugradnje, problematici izgradnje uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, te davanju inicijativa i prijedloga prema nadležnim organima radi usvajanja propisa i standarda u oblasti stanogradnje, opreme za mjerenje i drugih pratećih aktivnosti, koje će moći generalno koristiti sva komunalna preduzeća.

Na savjetovanje su pored predstavnika javnih komunalnih preduzeća iz svih kantona, pozvani predstavnici Vlade FBiH, resornih ministarstava kantona, Svjetske banke u BiH, Delegacije Evropske komisije u BiH, Austrijske ambasade-Trgovinskog odjela, te Razvojne banke FBiH, Građevinskog fakulteta i Instituta za Hidrotehniku Sarajevo kao i predstavnici proizvođača komunalne opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave