Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Bugojno: Okrugli sto o turizmu u gornjovrbaskoj regiji - 25.02.2010. godine

25.02.2010. 09:35 / Izvor: Fena

U okviru projekta pod nazivom "Udruženi turistički razvoj doline Vrbasa", koji podržava Evropska unija, 25. februara 2010. godine će u bugojanskom motelu "Heko" biti upriličen okrugli sto o temi "Implementacija Plana razvoja turističkih proizvoda".

Radi se o projektu koji zajednički implementiraju općine Bugojno, Donji Vakuf i Gornji Vakuf/Uskoplje, Turistička zajednica SBK-a i Kantonalni zavod za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa.

Organizator okruglog stola je Općina Bugojno u saradnji sa konsultantima firme Horwath Consulting iz Zagreba, koji rade na realizaciji aktivnosti razvoja novih turističkih proizvoda u gornjovrbaskoj regiji.

Cilj je potaknuti relevantne domaće institucije i međunarodne organizacije da sveobuhvatno sagledaju mogućnosti provođenja u praksi Plana razvoja turističkih proizvoda na području gornjovrbaske regije.

U radu okruglog stola trebali bi sudjelovati najviši predstavnici državnih, federalnih i kantonalnih ministarstava, i institucija nadležnih za razvoj turizma i lokalnih zajednica, predstavnici regionalnih institucija, općina i međunarodnih organizacija koje finansiraju i implementiraju projekte iz oblasti infrastrukture, razvoja turizma i održivog razvoja lokalnih zajednica.

Okrugli sto bi trebao rezultirati donošenjem Plana ulaganja u realizaciju ključnih investicijskih projekata u 2009. i narednim godinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave