Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit 29. marta 2020. godine

19.03.2020. 11:46 / Izvor: Akta.ba
Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit 29. marta 2020. godine

Veliki broj srednjoškolaca, koji ove godine završavaju svoje obrazovanje, ali i njihovi roditelji, iskazali su zabrinutost kako će se stvari odvijati u narednom period.

S obzirom na trenutnu situaciju nastalu zbog korona virusa, Internacionalni Burch univerzitet obavještava srednjoškolce i njihove roditelje, koji su izrazili zabrinutost, da će prijemni ispit za stipendiju biti organizovan kako je i planirano u nedjelju 29.3.2020, ali putem online sistema.

Veliki broj srednjoškolaca, koji ove godine završavaju svoje obrazovanje, ali i njihovi roditelji, iskazali su zabrinutost kako će se stvari odvijati u narednom periodu kada govorimo o nastavku obrazovanja i upisu na univerzitete, obzirom na trenutnu situaciju sa kojom se suočava naša država zbog korona virusa COVID-19.

"Kako bismo u ovom trenutku smanjili brige srednjoškolcima i roditeljima odlučili smo da ćemo, kako smo planirali, organizovati prijemni ispit za stipendije, ali će biti održan online", izjavio je prof. dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta, te dodao da će biti organizovana i online pripremna nastava kako bi srednjoškolci što bolje uradili prijemni ispit.

Sve informacije o detaljima održavanja online pripremne nastave i online prijemnog ispita srednjoškolci će dobiti putem emaila.

Oni koji se još uvijek nisu prijavili za prijemni ispit to mogu učiniti putem linka, a prijava je obavezna kako bi osigurali prisustvo na prijemnom ispitu, ali i pripremnoj nastavi.

"S obzirom da Internacionalni Burch univerzitet posjeduje savremenu opremu i online sisteme za učenje, uz pomoć kojih u ovim danima bez problema organizujemo i redovnu online nastavu za studente, nema razloga da pripremnu nastavu i prijemni ispit ne organizujemo na isti način", dodaje Rektor.

Predviđeni fond za stipendije u iznosu od 1.000.000 KM ostaje isti 

Sa Internacionalnog Burch univerziteta, koji je dio britanske Stirling Education obrazovne grupacije, istakli su da se ni predviđeni iznos za program stipendiranja neće mijenjati i da on ostaje 1.000.000 KM.

Program stipendiranja koji nudi Burch univerzitet daje mogućnost različitim profilima budućih studenata da ostvare stipendiju. Pored prijemnog ispita, stipendiju mogu ostvariti i na osnovu vannastavnih i volonterskih aktivnosti, zatim na osnovu postignutih uspjeha na naučnim takmičenjima, sportskim takmičenjima i sportskih aktivnosti,  te na osnovu biznis ideje. 

Cilj Internacionalnog Burch univerziteta je da omogući i potakne mlade da biraju kvalitetno obrazovanje sa kojim će donositi promjene i napredak bh društvu, te da kao društveno odgovorna institucija motiviše mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini.

Kvalitetno obrazovanje se im pruža upravo na Burch univerzitetu, najboljem privatnom univerzitetu, te prvom poduzetničkom univerzitetu u BiH i regiji. Potvrdu za kvalitet obrazovanja Burch univerzitet je dobio od dvije britanske agencije za akreditaciju, prvo od ASIC agencije, a zatim od BAC agencije, koja je članica ENQA-e (Evropsko udruženje za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave