Business-Educa seminar

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Business-Educa seminar

10.04.2019. 15:45 / Izvor: Akta.ba

Business-Educa seminar

Vještine komuniciranja i uspješna moderacija sastanaka uz uspješno rješavanje konflikata

 

Pod komunikacijom se podrazumijeva sposobnost tačnog prenošenja informacija, kao i sposobnost tačnog i jasnog tumačenja datih pisanih informacija.

U  radnoj sredini potrebno je tačno definisati aktivnosti i odgovornosti za eksterno i interno komuniciranje sa ciljem prenošenja informacija, koje pomažu da se date aktivnosti razumiju, kao i povećanje zaposlenih u ostvarivanju politike i ciljeva zaposlenih.

S obzirom da je komuniciranje proces prenošenja informacija sa jednog mjesta na drugo, za uspostavljanje adekvatnog procesa komunikacije unutar preduzeća (društva) odgovorno je najviše rukovodstvo.

Posebno je značajno interno komuniciranje na svim nivoima upravljanja (od direktora do svih zaposlenih – vertikalno ) i između svih funkcija, odnosno organizacionih cjelina (horizontalno).

Predstavljanje ideja, znanja i stavova drugima je osnov budućeg uspješnog poslovanja. Vještine komuniciranja, prezentiranja i vođenja sastanaka u poslovanju pokazuju ne samo profesionalnost već i stručnost te ozbiljnost osobe ili tima.

SEMINAR JE NAMJENJEN

Menadžerima, rukovodiocima u poslovanju I pregovaranju i zaposlenima u izvještavanju.predstavljanju I timovima u timskom radu.

Seminar je namjenjen svima koji žele da unaprijede svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, unaprijede vođenje i moderaciju sastanaka te kako se riješiti konfliktnih situacija.

KRATKI SADRŽAJ SEMINARA

I KOMUNIKACIJA I VJEŠTINE PREZENTIRANJA

II KORIŠTENJE VIZUELNIH SREDSTAVA U IZRADI PREZENTACIJE

III NEVERBALNA KOMUNIKACIJA

IV USPJEŠNA MODERACIJA SASTANAKA

 V KONFLIKTI I RIJEŠAVANJE KONFLIKATA

 METODE RADA

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i sticanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

Datum:  16.04.2019.

Mjesto: Sarajevo, Hotel Hollywood

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881   

e-mail: business.educa@gmail.com

Rok za prijavu je 15.04.2019.

Broj polaznika je ograničen zbog interaktivnosti u radu.

"ZNANJEM DO USPJEŠNOG POSLOVANJA I RAZVOJA"

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave