Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Čapljina: U četvrtak ( 27.09.2007.) seminar "Biometrija i elektronski pasoši u BiH"

25.09.2007. 12:30 / Izvor: Fena

U hotelu "Mogorjelo" u Čapljini održat će se u četvrtak seminar pod nazivom "Biometrija i elektronski pasoši u Bosni i Hercegovini".

Organizator seminara je Evropska unija, kroz program "Podrška kapacitetima upravljanja migracijama" (Nacionalni CARDS 2005), koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Seminaru će prisustvovati ministri civilnih poslova, sigurnosti i vanjskih poslova, direktori Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Direkcije za implementaciju projekta "CIPS", visoki zvaničnici Delegacije Evropske komisije u BiH, Ureda visokog predstavnika u BiH i ICITAP-a, saopćeno je iz IOM-a.

Svrha seminara je da pomogne Bosni i Hercegovini u uvođenju biometrijskih parametara u državne identifikacijske dokumente.

Eksperti, gosti predavači iz evropskih zemalja će biti prisutni kako bi govorili o biometriji uopćeno, procedurama uvođenja elektronskih pasoša i praktičnim problemima koje treba uzeti u obzir, koristeći svoje specijalističko znanje stečeno u ICAO-u i evropskim zemljama koje su već implementirale biometrijske programe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave