Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CARE International organizuje konferenciju "Mladići i nasilje - putevi za promjene!" - 16. decembra 2009. godine u Sarajevu

14.12.2009. 12:54 / Izvor: eKapija.ba

Povodom promocije rodno ravnopravnih normi, zdravih stilova života i nenasilnog ponašanja mladih "ZAŠTO ODGAJAMO ARESIVNE MUŠKARCE?POSTOJI LI ALTERNATIVA?", u Sarajevu će se 16. decembra 2009. u Zgradi zajedničkih institucija u prostorijama Velike sale u periodu od 10:00-16:30 održati konferencija "Mladići i nasilje - putevi za promjene.“

Kakvu budućnost stvaramo? Ko je pravi muškarac? Postoji li rješenje za porast agresivnosti mladića te mjere kako bi se ovaj problem koji je u stalnom porastu riješio? Neka su od pitanja na koje će se odgovoriti u srijedu na konferenciji pod pokroviteljstvom Nikole Špirića predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, u organizaciji CARE Internationala. Javnosti će biti ekskluzivno prezentirano jedinstveno istraživanje dimenzija maskuliniteta i nasilja u tri države (BiH, Srbiji i Hrvatskoj) koje je provela organizacija CARE International u saradnji sa partnerima.

Cilj ove konferencije je i promoviranje novog edukativnog modela koji sprječava nasilje među mladima, tako da doprinosi razvoju zajednica i društva u cjelini. Biće predložene mjere i politike u radu odgovornim institucijama čiji su predstavnici poput Bariše Čolaka, ministar pravde BiH, Melihe Alić ministrice obrazovanja FBiH, Antona Kasipovića, potpredsjednika Vlade Republike Srpske i ministra prosvjete i kulture RS, pozvani da aktivno učestvuju, kao i NJ.E. Jan Braatha, ambasador Kraljevine Norveške. Predstavnici BUDI MUŠKO KLUBA (dijela projekta Inicijativa mladića) također će se obratiti učesnicima konferencije.

Konferencija se odvija u okviru projekta Inicijativa mladića koji realizuju CARE International i 9 međunarodnih i lokalnih partnerskih organizacija. S obzirom da je ovo regionalan projekat, planirano je održavanje ove konferencije i u Zagrebu 14.12. i Beogradu 18.12.2009.

Agendu konferencije pogledajte u pdf fajluklikni za PDF fajl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave