CEO Academy od 14. do 17. decembra na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

11.12.2017. 09:05 / Izvor: Akta.ba
CEO Academy od 14. do 17. decembra na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Idealna prilika za učenje i povezivanje mladih sa poslovnom zajednicom

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu već pet godina unazad uspješno realizuje CEO projekte namijenjene profesionalnom razvoju mladih. CEO Academy je jedan od njih, te se pod drugi put realizuje u vidu četverodnevnog događaja koji će se održati u periodu od 14. do 17. decembra tekuće godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Cilj projekta je da okupi predstavnike različitih kompanija, organizacija i poveže ih sa studentima. Osim toga, njihovo osposobljavanje za uspješno zapošljavanje, usavršavanje kako bi bili konkurentni na tržištu, širenje znanja u različitim sferama poslovanja, te podsticanje na pokretanje i razvijanje već postojećih startup i malih biznisa u Bosni i Hercegovini.

CEO Academy ponudit će učesnicima novo iskustvo, korisne radionice, sjajnu energiju i ostvarivanje kontakata sa njihovim potencijalnim budućim poslodavcima. Sam događaj se sastoji iz četiri dijela i to Pro Career, Smart Booster, Marketing Stage i Idea Garage.  Učesnici će po završetku programa postati bogatiji za nova iskustva i poznanstva, a najbolji od njih i ferijalne prakse i zaposlenja. Svi učesnici će nakon učešća na sva četiri dana edukacija dobiti certifikate za CEO Academy.

Pro Career pružit će studentima priliku da od vodećih poslodavaca i HR menadžera u Bosni i Hercegovini čuju šta se od njih očekuje na prvom poslu i kako se najbolje predstaviti poslodavcu.  Na na speed dating-u koji će uslijediti nakon, predstavnici kompanija Mistral, Bimal, Lilium Digital, Sberbank BH, Universal Media, Coca-Cola HBC, DM, Klas, VISPAK, Institut za razvoj mladih - KULT i mnoge druge, omogućit će studentima networking i razmjenu kontakata i iskustva, a oni najboljim stručne prakse i zaposlenja. Kako bi studenti dobili priliku da budu učesnici ovog događaja, potrebno je da pored svoje prijave na web-u pošalju i svoj CV na info@ceokonferencija.ba prije početka programa, nakon čega će biti odabrano 20 najboljih koji će se predstaviti ovim HR menadžerima.

Smart Booster čini ukupno šest brendiranih radionica, a namijenjen je učesnicima koji žele steći vještine upravljanja vremenom, naučiti kako uspješno prodavati i pregovarati ili ojačati emocionalnu inteligenciju. Predstavnici CPCD-a, Mistrala, Centra za poslovnu edukaciju, Posao.ba, Lilliuma i Hoću.ba će biti predavači na ovom događaju i pomoći učesnicima da usvoje konkretne vještine koje će im biti korisne pri prvom zaposlenju.

Marketing Stage će učesnicima pružiti mogućnost da saznaju na koji način nastaju marketing kampanje najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.  Svoju priču, kao i najzanimljivije novosti iz svijeta marketinga iz ugla CocaCole i  Sberbanke, sa prisutnima će podijeliti predstavnici Marketing odjela navedenih kompanija.

Idea Garage je događaj namijenjen preduzetništvu i startup-ima. Traventer, KolaPopola, Weelz by Klika, BCB, Sarajevo Traveler, Articoolisam, Bizbook su pokrenuti startupi ili uspješni mali biznisi, a njihovi pokretači i stručnjaci iz oblasti biznisa će održati motivirajuća i edukativna predavanja, te na taj način pomoći učesnicima da nauče kao da dođu od ideje do realizacije.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do srijede 13.12.2017. godine do 12:00h na ovom linku. Save the date! 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave