Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Ceteor d.o.o. Sarajevo organizuje trening program "Obuka inženjera za sprovođenje energijskog audita", Lukavac, 14.10. - 16.10.2008. godine

07.10.2008. 09:26 / Izvor: eKapija.ba

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj CETEOR d.o.o. Sarajevo, u saradnji sa EBRD TAM/BAS Programmom i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, organizuju trening program "OBUKA INŽENJERA ZA SPROVOĐENJE ENERGIJSKOG AUDITA". Ovo je prvi program ove vrste u BiH, a isti će se realizirati dijelom u Lukavcu, Hotel "LUKAVAC", a dijelom u izabaranoj kompaniji "Pivara Tuzla d.d", u terminu 14-16.10.2008.godine.

Cilj obuke je da se stručnjaci iz Bosne i Hercegovine osposobe za sprovođenje energijskog audita u kompanijama, kako kratkih tako i detaljnih. Kandidati koji završe kurs će biti upoznati sa procedurama i tehnikama sprovođenja energijskog audita. Stručnjaci koji dolaze iz industrijskih preduzeća moći će samostalno da sprovode energijske audite u svojim kompanijama, te prate potrošnju energenata i predlažu mjere za povećanje energijske efikasnosti. Kandidati na kraju dobijaju certifikate o uspješno završenoj obuci i stručnoj osposobljenosti za sprovođenje energijskog audita u industrijskim preduzećima.

Obuka je prvenstveno namijenjena inžinjerima iz industrijskih preduzeća, ali se očekuje i učešće konsultanata koji se bave energijskom efikasnošću. Također, moguće je da učešće u programu uzmu i različiti stručnjaci iz institucija države čiji angažman je na direktan ili indirektan način vezan sa problematikom energijske efikasnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave