Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CETEOR organizira Prvo savjetovanje o komunalnoj energetici u BIH – Sarajevo, 29. i 30. maja 2008. godine

26.05.2008. 09:23 / Izvor: Fena

CETEOR d.o.o. Sarajevo pod pokroviteljstvom federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije i KJKP „Toplane“ Sarajevo organizira Prvo savjetovanje o komunalnoj energetici u BiH koje će održati u Sarajevu, 29. i 30. maja.

Komunalna energetika, centralno grijanje naselja i usmjeravanje načina grijanja individualnih stanova predstavljaju značajan problem u BiH. Cijene energenata su u stalnom porastu, a platežne sposobnosti stanovništva niske.

U takvim uslovima dolazi do narušavanja kapaciteta i sposobnosti organizacija komunalne energetike da upravljaju i održavaju sisteme centralnog grijanja, a posebno da unose potrebne tehnološke inovacije.

Zakonodavstvo iz ove oblasti u BiH je također nedovoljno razvijeno. Istovremeno u Evropi postoje programi za podsticanje povećavanja energijske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora energije u koje je BiH nedovoljno uključena.

Na ovom savjetovanju će se inicirati unapređenje zakonodavstva i organizacija iz oblasti komunalne energetike.

Učestvovat će menadžeri i stručnjaci iz preduzeća komunalne energetike, stručnjaci sa univerziteta, naučnih i stručnih organizacija i konsalting firmi, predstavnici ministarstava zaduženih za komunalne poslove, energiju i zaštitu okoline, te proizvođači opreme i građevinskih materijala koji utiču na podizanje energetske efikasnosti u ovoj oblasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave