Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CETEOR: Škola "Stručnjak za upravljanje otpadom" - 02.06. - 05.06.2009. godine

22.05.2009. 15:04 / Izvor: eKapija.ba

Problematika upravljanja otpadom dobija sve veći značaj ne samo za preduzeća koja generišu i zbrinjavaju različite vrste otpada, nego i za širu društvenu zajednicu. U cilju što efikasnijeg rješavanja ovih problema u BiH, zakonima o upravljanju otpadom oba entiteta i Distrikta Brčko propisano je da firme kojima je potrebna okolinska dozvola moraju odrediti lice odgovorno za poslove upravljanja otpadom. U skladu s uočenim potrebama, u novoj Nomenklaturi zanimanja u BiH uspostavljeno je zanimanje Stručnjak za upravljanje otpadom.

Centar za tehnološki, ekonomski i okolinski razvoj – CETEOR iz Sarajeva, idući u susret savremenim tendencijama u menadžmentu sa aspekta upravljanja otpadom, za one koji rade ili će raditi u toj oblasti, po drugi put organizira školu "Stručnjak za upravljanje otpadom", koja će trajati od 02.06. do 05.06.2009. godine.

Program Škole obuhvata pet tematskih cjelina: upravljanje otpadom, procesno orijentirani sistemi upravljanja otpadom, zakonska regulativa o otpadu i izrada plana upravljanja otpadom.

Predavači u školi su eminentni domaći i regionalni eksperti i autoriteti iz oblasti upravljanja otpadom. Nakon završetka Škole i položenog ispita, polaznici dobivaju certifikat "Stručnjak za upravljanje otpadom", verificiran od Regionalnog centra za edukaciju i informiranje za održivi razvoj Jugoistočne Evrope – REIC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave