Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Ceteor: Škola "Stručnjak za upravljanje otpadom" od 24. do 27. februara 2009. godine u Sarajevu

16.02.2009. 12:28 / Izvor: Fena

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR) organizuje prvi put u BiH školu "Stručnjak za upravljanje otpadom".

Škola će trajati jednu sedmicu, od 24. do 27. februara godine u Sarajevu, a pomoći će ljudima koji rade ili će raditi u oblasti upravljanja otpadom da steknu odgovarajuća znanja, te nakon uspješno položenog ispita dobiju uvjerenje "stručnjak za upravljanje otpadom".

Škola je namijenjena svim prozvodnim subjektima koji u svom procesu generišu otpad, zdravstvenim ustanovama, svim obveznicima pribavljanja okolinske dozvole, resornim ministarstvima, inspekcijskim službama, javnim komunalnim poduzećima, te organizacijama koje se bave tretiranjem i transportom otpada.

Uz opći pristup upravljanju otpadom, bit će govora o Federalnoj strategiji zaštite okoliša - upravljanje otpadom, te zakonodavstvu i standardima u ovoj oblasti, kao i izradi planova za upravljanje otpadom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave