Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Četvrta međunarodna konferencija Banjalučke berze: "Investicione mogućnosti na tržištu kapitala RS" - 12. maj 2009. godine u Banjoj Luci

06.05.2009. 15:32 / Izvor: Fena

Banjalučka berza i ove godine će organizirati međunarodnu konferenciju na kojoj će se raspravljati o investicijskim mogućnostima na tržištu kapitala.

Na ovoj, četvrtoj po redu, konferenciji Banjalučke berze očekuje se učešće oko 250 menadžera iz svih većih akcionarskih društava iz RS-a, direktora i predstavnika brokerskih kuća iz Bosne i Herecegovine, te investicijskih menadžera društava za upravljanje investicijskim fondovima i predstavnika svih relevantnih institucija iz RS-a i BiH.

Također se očekuje prisustvo predstavnika institucija tržišta kapitala iz država u regiji.

Prema programu ovogodišnje konferencije, koja će se održati 12. maja 2009. godine u Banjoj Luci, planirano je razmatranje reforme penzijskog sistema RS-a, predstavljanje preduzeća na službenom berzanskom tržištu, te diskusija na temu perspektive razvoja tržišta kapitala RS-a, zatim entitetske, municipalne i korporativne obveznice u RS-u i razvoj fondovske industrije u entitetu.

Osnovni ciljevi konferencije Banjalučke berze su da se učesnici na tržištu kapitala RS-a i BiH upoznaju s aktuelnim pitanjima koja su ključna za razvoj tržišta kapitala, da dođe do prijedloga za unapređenje razvoja tržišta kapitala, kao i da se domaći investitori i institucionalni investitori iz inostranstva upoznaju s mogućnostima ulaganja u tržište kapitala RS-a i BiH i s rezultatima i razvojnim projektima preduzeća na službenom berzanskom tržištu.

Prvoj, drugoj i trećoj međunarodnoj konferenciji Banjalučke berze, koje su održane u maju 2006., 2007. i 2008. godine, prisustvovalo je oko 350 učesnika, od kojih oko 100 iz inostranstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave