Četvrti međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna TImod 2019

Najave / DOGAĐAJI

Četvrti međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna TImod 2019

17.04.2019. 15:29 / Izvor: Akta.ba

Četvrti međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2019 će se održati od 25. do 27.04.2019.godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku. TImod 2019 donosi niz promjena koje su rezultirale velikom zainteresovanošću za učešće u Simpoziju.

Cilj simpozija je nastaviti kontinuitet stručnog usavršavanja kroz stručni certificirani seminar i kroz različite stručne sadržaje, razmijeniti iskustva te pronaći odgovore za unapređenje poslovanja domaćih kompanija.

Također, potvrda dolaska najvećih svjetskih tekstilaca i eminentnih stručnjaka iz područja odjevnih tehnologija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Francuske potvrđuje da će ciljevi Simpozija biti u potpunosti ostvareni.

Kao i svake godine i ove godine TImod 2019 je obilježen takmičenjem srednjih škola iz "Konstrukcije odjeće" i "Praktične nastave" što je  potvrdilo da se Bosna i Hercegovina ima čemu nadati kada je u pitanju mladi stručni kadar.

Velika većina srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja potvrdila je dolazak sa najboljim učenicima kako bi konkurisali za osvajanje prvih mjesta i vrijednih nagrada.

Ove godine posebno mjesto će zauzeti Okrugli stol koji će okupiti učesnike na temu: Mali koraci za velike promjene. Na okruglom stolu će se razgovarati o problematici deficita stručnih kadrova u oblasti tekstilne industrije i načinima definiranja određenih strategija koje bi u budućnosti rezultirale stručnjacima u ovoj oblasti koja je u fazi ekspanzije.          

Specifičnost ovogodišnjeg TImoda se ogleda i u bogatstvu modnih revija koje će obilježiti sva tri dana Simpozija. Modna revija studenata Fakulteta za tehničke studije, učenika Mješovite srednje tehničke škole Travnik i Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo će krunisati kraj svakog dana ovogodišnjeg Simpozija.

 

PREUZMI DOKUMENT:
2019_program.docx

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave