Challenge to Change: Prezentacija 4. javnog poziva za dodjelu grant sredstava

Najave / DOGAĐAJI

Challenge to Change: Prezentacija 4. javnog poziva za dodjelu grant sredstava

02.07.2019. 09:57 / Izvor: Akta.ba

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine organizira info dan na kojem će biti predstavljen 4. javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta.

Poziv je usmjeren prema svim privrednim  subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50%.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz "Challenge to Change"- C2C program koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

Prezentacija 4. javnog poziva će se održati 08. jula 2019. godine u prostorijama Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Branislava Đurđeva 10, s početkom u 11 sati. 

Prisustvo možete potvrditi na info@c2c.ba

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave