Code On Meetup Vol. 18: Ugodni razgovor sa ženom o ženama i tehnologiji

29.09.2020. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Code On Meetup Vol. 18: Ugodni razgovor sa ženom o ženama i tehnologiji

Ovo izdanje Code On Meetup-a INTERA Tehnološki Park organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Jeste li znali da je prvi algoritam na svijetu ispisala jedna dama? Zahvaljujući Adi Lovelace otkriven je jedan sasvim novi pogled u svijet strojeva i računala, a na njemu se danas zasniva i svijet kakvim ga mi poznajemo. Od 19. stoljeća do danas tehnologija je nepredovala rapidnom brzinom i o novitetima čitamo svaki dan. Negdje na tom putu svijet tehnologije je postao pristupačniji i prihvatljiviji „jačem“ spolu, ali ni dame današnjice ne zaostaju za svojim kolegama.

Povijesti ICT-a, ženama u svijetu tehnologije, njihovim dostignućima i ostvarenjima bit će posvećen Code On Meetup Vol. 18: Girls in IT. Novo izdanje meetup-a ponovno će se održati u online formi, kako i priliči trenutnoj epidemiološkoj situaciji, ali i samoj tematici. U četvrtak, 8.10.2020. godine u 14h na Zoom platformi svoja će iskustva sa sudionicima podijeliti Martina Vuković, senior backend developer u mostarskom poduzeću NSoft. Svoj put od studentice i praktikantice do iskusne programerke ispričat će u ugodnom razgovoru u kojem će se osvrnuti i na ključne izazove s kojima se suočavala. Dotaknut će se i povijesti tehnologije, ali i uloge žena u razvoju iste, a neće izostati ni vrijedni savjeti iz prve ruke koji će mladim djevojkama zasigurno olakšati prve korake u ovom svijetu. Daleko od toga da je ovaj meetup namijenjen samo za „nježniji“ spol – ne zaboravite da Martina svakodnevno surađuje s kolegama, a njezina znanja i iskustva vole saslušati svi bez obzira na spol.

Organizirajući online izdanje, INTERA Tehnološki Park ponovno želi omogućiti svim zainteresiranima da čuju zanimljive priče bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Svi zainteresirani se mogu prijaviti ovdje, a neposredno prije događaja na e-mail adresu će dobiti pristupni link.

Ovo izdanje Code On Meetup-a INTERA Tehnološki Park organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz dodatnu podršku AP, Haus des Stiftens gGmbH i TechSoup Europe kroz inicijativu Meet and Code.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave