COINVEST startup obuka za inovativne projekte iz osam zemalja regije

12.09.2014. 10:04 / Izvor: eKapija.ba
COINVEST startup obuka za inovativne projekte iz osam zemalja regije

Odabrani projekti će dobiti besplatnu intenzivnu edukaciju iz oblasti generiranja poslovnih modela i prezentiranja/prodaje (pitch) i predstavit će svoje ideje pred regionalnim investitorima na nacionalnom Demo danu koji će se organizirati u novembru 2014. godine u Sarajevu.

COINVEST je regionalna platforma koja gradi odnos između high-tech startup kompanija i investitora. Ona je dio PACINNO – Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation, međunarodnog projekta finansiranog iz IPA jadranskog programa prekogranične saradnje.

U oktobru i novembru 2014. godine COINVEST organizira Startup obuku za inovativne projekte iz osam zemalja jadranske regije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija. Odabrani projekti će dobiti besplatnu intenzivnu edukaciju/trening iz oblasti generiranja poslovnih modela i prezentiranja/prodaje (pitch) i predstavit će svoje ideje pred regionalnim investitorima na nacionalnom Demo danu koji će se organizirati u novembru 2014. godine u Sarajevu.

Pozivaju se  svi startupovi i projekti da se prijave​​, jer će biti dovoljno mogućnosti za povezivanje s potencijalnim investitorima. Najbolji projekti iz svake zemlje će također imati priliku prezentirati svoje ideje na Regionalnoj investicijskoj konferenciji koja će se održati u septembru 2015. godine na Krfu, u Grčkoj.

Prijavite šaljite na ovom linku, a detaljan poziv za projekte pogledajte na http://www.pacinno.eu/?p=965.

Rok za prijave je 30. septembar 2014. godine.

Ovdje možete pogledati Flyer for Startups_2014 COINVEST Call

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave