CPE radionica: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju

30.05.2019. 11:34 / Izvor: Akta.ba
CPE radionica: Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje cjelodnevnu radionicu "Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju" u petak 21. juna 2019. u Sarajevu.

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje cjelodnevnu radionicu "Proces selekcije kandidata pri zapošljavanju" u petak 21. juna 2019. u Sarajevu.

Trener radionice je Suzana Tihi-Babić, direktorica odjela ljudskih resursa u Addiko banci. Suzana svoja dokazana iskustva i znanja stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivan rad u maloj grupi do 20 polaznika. Iskoristite 10 posto popusta za rane prijave do 12. juna.

"Cilj naših radionica i treninga je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaš proces selekcije kandidata te prepoznate i zaposlite kadar koji će unaprijediti vaše poslovanje. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovu radionicu imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse", poručuju organizatori radionice.

Proces selekcije kandidata za posao predstavlja jedan od ključnih koraka na putu prema uspjehu svake organizacije. Selekcijskim postupkom povećavamo mogućnost pronalaska kandidata koji će kvalitetno i temeljito obavljati svoj posao na novom radnom mjestu. U skladu s tim, osim iz perspektive poslodavca, selekcijski postupak je potrebno sagledati i iz perspektive kandidata koji su se javili na konkurs za posao u toj organizaciji. Poslodavci često ne raspolažu potrebnim znanjima o tome kako predvidjeti i uticati na reakcije kandidata tokom selekcijskog postupka. 

Selekcija, ne samo da je jedno od najvažnijih područja menadžmenta ljudskih resursa, nego je i jedna od najvažnijih potreba brzorastućih firmi. Njena je važnost povezana sa činjenicom da često sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju. Cilj procesa selekcije je prognozirati buduću radnu uspješnost zaposlenih i cijele organizacije.

 

Teme 
• Proces planiranja ljudskih resursa 
• Analiza radnih mjesta 
• Vrijednosti i ponašanja 
• Selekcijski proces (selekcijski kanali i alati) 
• Intervjuisanje i centar za procjenu 

Kome je radionica namijenjena

Ova interaktivni radionica je namijenjena svima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja ljudskim resursima i procesa selekcije kandidata. Svi oni koji vrše zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme imat će veliku korist od ovog seminara, uključujući HR menadžere, direktore srednjih i malih firmi, vlasnike obrta i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti.

"Izuzetno koristan seminar, prije svega u smislu dijeljenja različitih iskustava sa kolegama iz iste profesije. Čitav koncept interaktivnog pristupa mi se dopada i smatram da je to najbolji način za učenje. Upoznala sam dosta zanimljivih i uspješnih ljudi i potruditi ću se da prisustvujem na sto više seminara koje CPE organizuje", Mirjana Rupar, HR Manager u Cargo-partner d.o.o. Sarajevo.

Networking
Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat 
Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

Mjesto i vrijeme održavanja 
Sarajevo, 21. juni, od 9:30 do 16:00 sati, Hotel Hills

Predavač
mr. sc. Suzana Tihi-Babić, Addiko bank, Direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima

Požurite sa prijavom i iskoristite 10 posto popusta do 12. juna.

Detaljne informacije o temama, predavaču i kotizaciji na stranici radionice https://trening.cpe.ba/selekcija-kandidata/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave