CPE Tuzla počinje kurs CATIA V5

07.03.2014. 08:15 / Izvor: eKapija.ba
CPE Tuzla počinje kurs CATIA V5

Mogućnosti CATIA-e su ogromne, jer osim crtanja mašinskih dijelova omogućuje i njihovo proračunavanje s obzirom na čvrstoću odabranih materijala.

CPE Tuzla počinje kurs CATIA V5 – 3d projektovanje za mašince 20. marta u 18:00h.

Iskoristite priliku i priključite se grupi, još 3 mjesta su slobodna!

Nastava će se održavati:

utorak od 18:00 do 20:30, sala 005

četvrtak od 18:00 do 20:30, sala 005

CPE Tuzla, Trg slobode 16 (BIT centar), Tuzla

CATIA je interaktivni programski paket za trodimenzionalno dizajniranje i proizvodnju. Mogućnosti CATIA-e su ogromne, jer osim crtanja mašinskih dijelova omogućuje i njihovo proračunavanje s obzirom na čvrstoću odabranih materijala, izradu NC programa za NC i CNC strojeve, simulaciju obrade i niz drugih pogodnosti važnih u projektovanju određenog proizvoda i njegovoj izradi. Idući daleko ispred tradicionalnih softverskih CAD alata, CATIA nudi jedinstveno iskustvo digitalnog proizvoda koje dizajnu 3D proizvoda daje život čija je stvarnost bez premca. Hiljade kompanija u raznim industrijama diljem svijeta koriste prednosti i mogućnosti virtualnog dizajna CATIA kako bi osigurale uspjeh svojih proizvoda. Ništa manje nije važna činjenica da CATIA na temelju nacrtanih 3D modela generira tehnološku dokumentaciju za proizvodnju, te da svaka promjena na 3D modelu biva automatski popraćena izmjenama u tehnološkoj dokumentaciji pa je izuzetno olakšana prerada i dorada modela za nove potrebe. Ta činjenica daje novu dimenziju skladištenju gotovo živih modela i razvoju novih projekata uz upotrebu već izrađenih rješenja. Kao program za crtanje, CATIA nudi sve blagodati Windowsa i približena je korisnicima koji nemaju obimna predznanja iz tehničkih disciplina za projektovanje i konstruisanje, jer program nudi niz rješenja kojima se do cilja dolazi lakšim putem.

Moduli:

•      Radni prostor za kreiranje skica (Sketcher)

•      Radni prostor za projektovanje dijelova (Part Design)

•      Radni prostor za projektovanje sklopa (Assembly Design)

•      Radni prostor za definisanje pogleda i presjeka (Drafting)

 

•      - Predznanje: Osnove rada na računaru i poznavanje softverskog paketa AutoCAD

•      - Trajanje: 44 časa (2 mjeseca nastave).

•      - Literatura: CATIA V5 - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu)

•      - U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa, a omogućava upis zvanja u radnu knjižicu.

•      - Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave