Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

CPI: Konferencija "To je naš novac", o jačanju demokratskog nadzora i upravljanja nad javnim finansijama u BiH - 11.11.2009. godine u Sarajevu

06.11.2009. 16:18 / Izvor: eKapija.ba

Fondacija "Centar za zastupanje građanskih interesa" organizira konferenciju na temu "To je naš novac!", koja će se održati u srijedu, 11. novembra 2009. godine, u 11h, u poslovnom centru UNITIC u Sarajevu.

Predsjednik Fondacije, Samir Mušović i prof.dr Hasan Zolić, prezentirat će:

• Strukturu i visinu mjesečnog izdvajanja prosječne četveročlane obitelji u budžet i javne fondove;

• rezultate prvog do sada sprovedenog istraživanja o informiranosti bh. građana o javnim finansijama;

• strukturu i visinu javnih prihoda od 2005. do 2009. godine;

• izračun poreznog opterećenja građana po metodologiji Svjetske banke.

U uslovima recesije, daljnjeg zaduživanja zemlje kod međunarodnih institucija i iznimno visoke budžetske potrošnje, smatramo da je informiranje građana o ovim pitanjima od izuzetne važnosti za jačanje demokratskog nadzora nad javnim finansijama i jačanja kvaliteta upravljanja javnim finansijama u Bosni i Hercegovini.

CPI je nevladina, neprofitna organizacija koja prikupljanjem, analizom i objavljivanjem podataka od interesa za građane, te njihovom promocijom, aktivno podržava izgradnju civilnog društva. Fondacija CPI nastoji omogućiti da javni i verificirani podaci važni za građane BiH budu lako dostupni u kontekstu i na način kojeg može razumjeti građanin koji se profesionalno ne bavi javnom administracijom i javnim finansijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave