Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP

28.11.2019. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP

Agencija ZEDA, 5. decembra 2019. godine u Zenici u saradnji s preduzećem IMTEC organizuje konferenciju “Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP”.

Agencija ZEDA, 5. decembra 2019. godine u Zenici u saradnji s preduzećem IMTEC organizuje konferenciju “Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP”. Konferencija će biti održana u hotelu “Zenica”, s početkom u 10:30 sati.

S obzirom na značajnu ulogu koju MSP imaju u ukupnoj ekonomsko-socijalnoj slici Bosne i Hercegovine, potrebno je posebnu pažnju usmjeriti na korištenje svih dostupnih potencijala u smislu daljnjeg jačanja MSP i njihove pozicije na globalnom tržištu. Jedan od takvih potencijala je korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija i na njima baziranih alata.

„U namjeri da pomognemo pravnim licima da se zaštite od cyber napada, organizujemo ovu konferenciju koja ima za cilj upoznati MSP sa Digitalnom transformacijom i opasnosti koje donosi sa sobom. Na konfereciji će se preduzeća također upoznati i sa temama 'Kako se zaštititi: Hardware-ska (fizička) zaštita' i 'Kako se zaštititi: Software-ska (programska) zaštita'“, ističu organizatori. 

Digitalne tehnologije su sve prisutne, promovišu veću uključenost u širu ekonomiju, povećavaju efikasnost dopunjavanjem drugim proizvodnim faktorima i podstiču inovacije dramatičnim smanjenjem troškova.

Više informacija saznajte klikom na link www.imtec.ba/cyber-sigurnost/
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave