Da svugdje budete konkurentni: Uz Calculus do svjetskih IT sertifikata

13.11.2020. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Da svugdje budete konkurentni: Uz Calculus do svjetskih IT sertifikata

Sa svakim novim seritifikatom imate kartu više za ulazak u svijet informacionih tehnologija.

Sa svakim novim seritifikatom imate kartu više za ulazak u svijet informacionih tehnologija. Oni koji su u IT-u već svoji na svome, uz dodatno sertifikovanje i licenciranje zaista su u prilici da osvoje svijet i budu konkurentni na bilo kom tržištu, kažu u Caluculus Training centru kompanije Prointer ITSS, poznatom po brojnim edukacijama i treninzima u oblasti informacionih tehnologija.

Jedna od „ulaznica“ na svjetsko tržište su i sertifikati koji se u Calculusu mogu dobiti provjerom znanja preko Pearson Vue centra, vodeće međunarodne organizacije za polaganje ispita, namijenjenih profesionalcima koji se bave radom sa hardverima i softverima.

"Ta sertifikacija je izuzetno značajna, jer zapravo znači da ste postigli visok stepen kvaliteta u svim segmentima poslovanja. Ona dodatno utiče na konkurentnost kadra, ali i kompanije na globalnom tržištu. Oni koji se sertifikuju unapređuju svoje znanje, prate trendove i uvijek su u toku globalnih tehnologija“, objašnjava Marija Šobot, administrator Calculus Training centra.

Često pominjanje "globalnog“, dodaje Marija, nije slučajno, jer sertifikati Pearson Vue centra važe u bilo kojoj zemlji svijeta.

"Polaganjem ispita mogu se dobiti sertifikati mnogih poznatih softverskih i hardverskih kuća, kao što su IBM, CISCO, Fortinet, VMware, Veeam, CompTIA, Unity Certification, Linux Professional Institute, Software Certifications, Citrix. Zato govorimo o konkurentnosti na svjetskom nivou“, kaže Marija.  

Napominje da ispiti jesu namijenjeni profesionalcima, ali da Calculus nudi i edukacije za studente i sve one koji su se već opredijelili za neke tehnologije, nakon čega i oni mogu da polažu ispite i konkurišu za sertifikate.

"Mi već tradicionalno nudimo setove različitih profesionalnih edukacija, s tim da su, zbog situacije sa koronom, uglavnom onlajn. Najčešće imamo zakazane termine, a radimo i na zahtjev klijenata“, objašnjava Marija.

Već po tradiciji, Calculus centar konstantno nudi i edukacije za djecu. Između ostalog, kurs robotike zasnovan na posebnom lego paketu uz pomoć kojeg svako može napraviti svog malog robota i programirati ga. Za odrasle i ponešto mimo informacionih tehnologija – kursevi fotografije i videografije.

Sve detalje o Calculus programima možete pronaći na njihovom portalu calculus.ba .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave