Dan sigurnijeg interneta 2011 – Safer Internet Day 2011, 08. februara u Sarajevu

04.02.2011. 15:33 / Izvor: eKapija.ba
Dan sigurnijeg interneta 2011 – Safer Internet Day 2011, 08. februara u Sarajevu

Neformalna koordinaciona grupa u sastavu Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Save the Children Norway SEE, Oneworld - platforma za jugoistočnu Evropu, Međunarodni fond solidarnosti Emmaus, Vijeće Evrope i Microsoft BiH podržavaju obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2011. - Safer Internet Day 2011, prvi put u Bosni i Hercegovini, a bit će održan u utorak, 8. februara, u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu.

Učenici Srednje ekonomske škole u Sarajevu osmislili su prezentaciju o temi "Šta je internet i kako ga koristimo?", a volontersko predavanje o sigurnosti na internetu održat će generalna direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić i predstavnik organizacije MFS Emmaus.

U okviru programa, članice grupe prezentirat će učenicima i nastavnicima aktivnosti koje se provode radi podizanja svijesti o potrebi sigurnijeg korištenja interneta.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se već nekoliko godina u svijetu, a ovo je prvi put da je uključena i Bosna i Hercegovina.

Cilj je promovirati sigurnost djece na internetu i ujedno educirati djecu, roditelje i nastavnike o opasnostima i rizicima kojima su svakodnevno izložena djeca i mladi ljudi u cijelom svijetu.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježava se pod sloganom "To je više od igre, to je tvoj život", a radi podizanja svijesti o načinu zabave na društvenim mrežama, online igricama ili o jednostavnoj razmjeni fotografija i videozapisa, te posljedicama koje mogu nastati usljed ovoga ukoliko se djeca ne zaštite.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave