Dan tehnoloških i poslovnih inovacija u Bosni i Hercegovini

14.10.2020. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Dan tehnoloških i poslovnih inovacija u Bosni i Hercegovini

Konferencija je namijenjena svim predstavnicima poslovne zajednice, koji žele da uz pomoć savremenih tehnoloških rješenja poboljšaju svoje poslovne rezultate.

Sutra, 15.10.2020. godine rezervišite dan za predstavljanje savremenih tehnoloških rješenja i globalnih poslovnih trendova, kroz dva live stream događaja: "Tech Hosted by LANACO“ koji se održava šestu godinu za redom i "Retail Beyond Digital", koji se održava po prvi put u Evropi.

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini, "Tech Hosted by LANACO“ i ove godine okuplja stručnjake iz oblasti IT industrije i najveća imena u oblasti tehnoloških inovacija, kao što su: Lenovo, Kaspersky, Veeam i DellEMC. Na konferenciji će biti prezentovana i savremena rješenja domaćih stručnjaka iz oblasti vještačke inteligencije i mašinskog učenja namijenjena bankarskom sektoru, kao i IoT rješenja za revoluciju svakodnevnih ljudskih aktivnosti i promjenu načina poslovanja. Ova konferencija traje od 10:30 do 15:00 časova.

Konferencija je namijenjena svim predstavnicima poslovne zajednice, koji žele da uz pomoć savremenih tehnoloških rješenja poboljšaju svoje poslovne rezultate. Više o konferenciji i načinima prijave, pogledajte na: www.techhosted.ba

Retail Beyond Digital konferencija se održava po prvi put u Evropi, a u organizaciji kompanije LANACO, uz partnerstvo Digital Suplay Institute-a iz New York-a. 

Konferencija je namjenjena svima onima koji žele da saznaju kako da primjene digitalne inovacije i transformišu tradicionalne modele poslovanja od stručnjaka DSCI instituta, u čijem sastavu se nalaze dobro poznate svjetske kompanije kao što su: Under Armour, Craft.Co, Bain&Company i druge.

Na ovoj konferenciji govoriće se o budućnosti digitalnih lanaca snabdjevanja, o koracima i načinima transformacije koje kompanije trebaju preduzeti kako bi uspješno odgovorile globalnim tržišnim zahtjevima, uzrokovanim pandemijom COVID-19. Takođe, govoriće se i o načinima izgradnje i stvaranja digitalnih lanaca snabdjevanja uz pomoć vještačke inteligencije, mašinskog učenja, IoT-a i drugih tehnoloških rješenja, na primjeru vodećih globalnih kompanija. Konferencija počinje u 15:00 časova, a traje do 18:00 časova. Više o konferenciji pogledajte na: https://www.lanaco.com/retail-beyond-digital/

Učešće na obe konferencije je besplatno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave