Danas Prvi Kongres Liječničke komore FBiH za afirmacija liječničke struke

14.06.2021. 07:53 / Izvor: Akta.ba
Danas Prvi Kongres Liječničke komore FBiH za afirmacija liječničke struke

"I Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH" organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva FBiH.

Ljekarska/Liječnička komora FBiH u cilju nastavka aktivnog učešća u reformi zdravstvenog sistema u našoj zemlji ove godine organizovat će “I Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH” za učesnike svih nivoa zdravstvene zaštite sa područja cijele Federacije BiH. Cilj Kongresa je afirmacija liječničke struke, ali i mjesto na kojem će predstavnici svih kantonalnih komora u FBiH imati priliku učestvovati u diskusiji, iznijeti svoje prijedloge i sugestije.  

„I Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH“ organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva FBiH.

Sponzori Kongresa su farmaceutske kompanije Novartis, Krka i Mark medical, te UNIQA osiguranje.

Ovaj virtualni događaj će se održati 14.06.2021. godine u 18:00 sati i biti otvoren za učešće svih zainteresovanih ljekara u Federaciji BiH, a koji žele dobiti više znanja o radu Ljekarske/Liječničke komore FBiH i diskutovati o problemima u zdravstvu u FBiH. Zainteresovanost je velika, a Kongres će moći pratiti 1000 učesnika. 

U FBiH radno je aktivno više od 5600 ljekara, a ovaj Konres je prvi događaj od osnivanja Ljekarske/Liječničke komore FBiH koji će na jednom mjestu okupiti ljekare iz svih kantona u Federaciji. Zajednički cilj je poboljšanje statusa ljekara u Federaciji.

“I Kongresu Ljekarske/Liječničke komore FBiH” bit će vrednovan prema Bodovnoj listi “Pravilnika o zajedničkim kriterijima i postupcima stručnog usavršavanja ljekara/liječnika u FBiH.


KONGRES AGENDA final

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave