Danish Refugee Council organizuje konferenciju "Prezentacija rezultata DRC Programa dobrog upravljanja", Sarajevo, 28. novembra 2007. godine

23.11.2007. 10:54 / Izvor: eKapija.ba
Danish Refugee Council organizuje konferenciju 'Prezentacija rezultata DRC Programa dobrog upravljanja', Sarajevo, 28. novembra 2007. godine

Dansko Vijeće za izbjeglice (DRC) zajedno sa svojim partnerima na projektu organizuje konferenciju pod nazivom "Prezentacija rezultata DRC Programa dobrog upravljanja" koja će se održati u srijedu 28. novembra/studenog 2007. godine u Sarajevu u hotelu Grand, Ul. Muhameda ef. Pandže 7.

Cilj Konferencije je prezentovanje rezultata postignutih u projektu Programa dobrog upravljanja, a koji je implementiran od strane Danskog vijeća za izbjeglice u Bosni i Hercegovini tokom protekle tri godine.

Ovaj Program je bio podržan od strane danske (preko NAB programa) i irske vlade, i obuhvatao je opštine Banja Luka, Prijedor, Gradiška, Trebinje, Foča i Stolac. Cilj ovog Programa je bio podrška povratku i reintegraciji izbjeglica i interno raseljenih osoba u Bosni i Hercegovini putem ojačavanja kapaciteta lokalnih interesnih grupa, a najviše lokalne uprave i civilnog sektora, zatim promocija demokratije i poduzimanje relevantnih koraka za učešće u javnom životu odabranih opština prema modelu dobrog upravljanja, fokusirajući se pritom na vladavinu zakona, transparentnost, odgovornost i efikasnost. Pored toga, ovaj Program je bio usmjeren na jačanje kooperacije između vladinog i nevladinog sektora na opštinskom nivou, i snažno je bio prisutan u rješavanju problema raseljenosti i reintegracije od najnižeg nivoa pa do vrha opštinskih vlasti. Preporuke o upravljačkim politikama i mehanizmima će biti adresirane relevantnim lokalnim upravama i međunarodnim interesnim grupama.

Govor na ovoj Konferenciji će održati danski ambasador u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici Ministarstva ljudskih prava, opštinski zvaničnici, predstavnici danskih opština, predstavnici lokalnih radnih grupa i predstavnici Ureda Danskog vijeća za izbjeglice u Bosni i Hercegovini.

Prisustvo na konferenciji su potvrdili predstavnici državnog i entitetskih Ministarstva za ljudska prava, predstavnici ambasada Danske, Norveške, Holandije, Švicarske, Italije, Japana zatim predstavnici Europske Komisije, OSCE, UNHCR, SIDA, USAID, UNDP, DFID, te načelnici opština i ostali zvaničnici.

Za više informacija kao i za potvrdu vašeg učešća, kontaktirate ured Danskog vijeća za izbjeglice u Sarajevu putem telefona 033/ 279 430 ili E-mail adrese: sarajevo-office@drc.ba

Dansko vijeće za izbjeglice - Bosna i Hercegovina / eKapija




klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave