Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Danish Refugee Council organizuje konferenciju "Prezentacija rezultata DRC Programa dobrog upravljanja", Sarajevo, 28. novembra 2007. godine

23.11.2007. 10:54 / Izvor: eKapija.ba

Dansko Vijeće za izbjeglice (DRC) zajedno sa svojim partnerima na projektu organizuje konferenciju pod nazivom "Prezentacija rezultata DRC Programa dobrog upravljanja" koja će se održati u srijedu 28. novembra/studenog 2007. godine u Sarajevu u hotelu Grand, Ul. Muhameda ef. Pandže 7.

Cilj Konferencije je prezentovanje rezultata postignutih u projektu Programa dobrog upravljanja, a koji je implementiran od strane Danskog vijeća za izbjeglice u Bosni i Hercegovini tokom protekle tri godine.

Ovaj Program je bio podržan od strane danske (preko NAB programa) i irske vlade, i obuhvatao je opštine Banja Luka, Prijedor, Gradiška, Trebinje, Foča i Stolac. Cilj ovog Programa je bio podrška povratku i reintegraciji izbjeglica i interno raseljenih osoba u Bosni i Hercegovini putem ojačavanja kapaciteta lokalnih interesnih grupa, a najviše lokalne uprave i civilnog sektora, zatim promocija demokratije i poduzimanje relevantnih koraka za učešće u javnom životu odabranih opština prema modelu dobrog upravljanja, fokusirajući se pritom na vladavinu zakona, transparentnost, odgovornost i efikasnost. Pored toga, ovaj Program je bio usmjeren na jačanje kooperacije između vladinog i nevladinog sektora na opštinskom nivou, i snažno je bio prisutan u rješavanju problema raseljenosti i reintegracije od najnižeg nivoa pa do vrha opštinskih vlasti. Preporuke o upravljačkim politikama i mehanizmima će biti adresirane relevantnim lokalnim upravama i međunarodnim interesnim grupama.

Govor na ovoj Konferenciji će održati danski ambasador u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici Ministarstva ljudskih prava, opštinski zvaničnici, predstavnici danskih opština, predstavnici lokalnih radnih grupa i predstavnici Ureda Danskog vijeća za izbjeglice u Bosni i Hercegovini.

Prisustvo na konferenciji su potvrdili predstavnici državnog i entitetskih Ministarstva za ljudska prava, predstavnici ambasada Danske, Norveške, Holandije, Švicarske, Italije, Japana zatim predstavnici Europske Komisije, OSCE, UNHCR, SIDA, USAID, UNDP, DFID, te načelnici opština i ostali zvaničnici.

Za više informacija kao i za potvrdu vašeg učešća, kontaktirate ured Danskog vijeća za izbjeglice u Sarajevu putem telefona 033/ 279 430 ili E-mail adrese: sarajevo-office@drc.ba

Dansko vijeće za izbjeglice - Bosna i Hercegovina / eKapija
klikni za PDF fajl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave