Deseti dani poljoprivrede općine Konjic

08.09.2015. 10:30 / Izvor: Akta.ba
Deseti dani poljoprivrede općine Konjic

Uz poljoprivredne proizvode na Sajmu se prezentuje i bogatstvo stočnog fonda, kao i prerađevine od mesa i mlijeka, od kojih se izdvaja nadaleko čuveni repovački sir.

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, a pod pokroviteljstvom Općine Konjic, održati će se 10. Dani poljoprivrede Općine Konjic, koji se kontinuirano organiziraju, od 2005.godine u Buturović Polju.

Sajam je zamišljen kao prezentacija poljoprivrednih proizvoda kojima ovaj kraj obiluje, prerađevina od voća i povrća, meda i prerađevina od meda. Uz poljoprivredne proizvode na Sajmu se prezentuje i bogatstvo stočnog fonda, kao i prerađevine od mesa i mlijeka, od kojih se izdvaja nadaleko čuveni repovački sir.

Sajam će biti održan 10. septembra 2015. godine u mjestu Buturović polje, sa početkom u 10 sati , nakon čega je planirano je obraćanje zvanica,te nastup folklorne skupine BZK ’’Preporod”.

Pored spomenutog uslijedit će ocjenjivanje proizvoda, te proglašenje najuspješnijih proizvođača, kao i dodjela diploma najboljim izlagačima, i sportskih diploma najboljim učesnicima u sportskim takmičenjima koja će se odigrati u toku dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave