Digitalna B2B konferencija od 25. do 28. maja

05.05.2021. 16:08 / Izvor: Akta.ba
Digitalna B2B konferencija od 25. do 28. maja

APPLIED ARTIFICIAL INTELLIGENCE CONFERENCE: 25. DO 28. MAJA 2021, DIGITALNA B2B-KONFERENCIJA - LET'S MAKE AI WORK FOR YOUR BUSINESS!

APPLIED ARTIFICIAL INTELLIGENCE CONFERENCE: 25. DO 28. MAJA 2021, DIGITALNA B2B-KONFERENCIJA - LET'S MAKE AI WORK FOR YOUR BUSINESS!

Pod ovim geslom konferencija AAIC 2021 želi da informiše o realnoj primjeni vještačke inteligencija u preduzećima, uz mogućnost za umrežavanje sa internacionalnim učesnicima.

Vještačka inteligencija (VI) je već odavno postala realnost u mnogim preduzećima iz mnogih sektora. Međutim, još uvijek vlada nejasnoća o tehnologijama i konkretnoj primjeni, koji se kriju iza ovog rastegljivog pojma. 

VI je skup alatki koji se preduzećima stavlja na raspolaganje, međutim, za smislenu i profitabilnu primjenu i efektivnu implementaciju u postojeće procese i strukture, preduzećima nedostaje iskustvo, a ponuđačima domensko znanje. 

Konferencija Applied Artificial Intelligence Conference (AAIC)  u središte pažnje stavlja razmjenu iskustva između pružioca  VI -rješenja  i njihovih korisnika  i osvjetljava realne slučajeve primjene u realnim preduzećima. Konferencija AAIC je otuda polazna tačka za sopstvene strategije, izvor inspiracije za nove poslovne ideje za kooperacije, a i skretnica za nove putanje i projekte u vezi sa vještačkom inteligencijom.

Konferencija nudi:

·       Izlaganja međunarodnih predavača

·       diskusije sa stručnjacima iz raznih sektora

·       preko 1.000 učesnika iz preko 70 zemalja

·       unaprijed ugovorene individualne B2B-sastanke sa svim učesnicima

·       radionice radi podrobnije obrade tema

Applied Artificial Intelligence Conference 2021 se održava u organizaciji austrijske spoljnotrgovinske organizacije ADVANTAGE AUSTRIA i AI Austria, a uz podršku go - international ( zajedničke inicijative Saveznog ministarstva za digitalizaciju i privrednu Austrije kao i Privredne komore Austrije)  i mreže Enterprise Europe Network.

Radni jezik je engleski.

Učešće je besplatno, a registracija obavezna. Detaljne informacije o konferenciji kao što je registracija i program, pronaći ćete na portalu konferencije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave