Freelancing u BiH iz perspektive freelancera tema novog meetup-a u Code Hub-u Mostar

19.05.2021. 11:21 / Izvor: Akta.ba
Freelancing u BiH iz perspektive freelancera tema novog meetup-a u Code Hub-u Mostar

Kada se neki pojedinac odluči biti freelancer, njegov put se najčešće opisuje kao "biti sam svoj šef".

Kada se neki pojedinac odluči biti freelancer, njegov put se najčešće opisuje kao "biti sam svoj šef". Istina, freelanceri mogu organizirati vlastito vrijeme za rad, imaju popriličnu slobodu i samostalnost, ali takva odluka sa sobom nosi i određene rizike. Započeti karijeru i dobiti prve angažmane su samo neki od tih izazova, a čak i nakon što to uspiju, ostaju izazovi vezani uz administrativne zadatke koji nerijetko ostavljaju nedoumice ili predstavljaju potpunu nepoznanicu.

Kako se suočiti s ovim izazovima u Bosni i Hercegovini bit će tema Code On Meetup-a Vol. 24: Freelancing in Bosnia and Herzegovina – Tips and Tricks koji INTERA Tehnološki Park organizira u Code Hub-u Mostar u četvrtak, 27.5.2021. godine s početkom u 18h. Svoja iskustva s prisutnima će podijeliti Ivan Rozić, magistar ekonomije koji je svoju karijeru godinama gradio radeći za Infobip i Nsoft, neke od najvećih regionalnih IT poduzeća, a ove je godine napravio novi zaokret u karijeri. Sada radi za međunarodno poduzeće, a posljednjih je tjedana učio kako uspješno ploviti ovim vodama te se upoznao s pravima i obvezama freelancera u Bosni i Hercegovini. Kroz razgovor će podijeliti razloge odluke da ne osnuje obrt te da svoju karijeru nastavi graditi kao freelancer uz praćenje svih zakonskih propisa. Upravo će se tih propisa i dotaknuti u svom izlaganju, a prisutnima će prenijeti sve naučeno – korake i aktivnosti koje je realizirao posljednjih tjedana.

INTERA Tehnološki Park podsjeća da je broj sudionika ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama pa sve zainteresirane poziva da se već danas prijave na linku na novo izdanje Code On Meetup-a koje organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave