Novi meetup u INTERA TP-u: Aditivne tehnologije u brzom prototipiziranju i maloserijskoj proizvodnji

13.09.2021. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Novi meetup u INTERA TP-u: Aditivne tehnologije u brzom prototipiziranju i maloserijskoj proizvodnji

Inovacijski laboratorij (iLab) INTERA Tehnološkog Parka je domaćin novog meetup-a koji će se održati u subotu, 18.9.2021. s početkom u 11h!

Inovacijski laboratorij (iLab) INTERA Tehnološkog Parka je domaćin novog meetup-a koji će se održati u subotu, 18.9.2021. s početkom u 11h! Svoja dragocjena profesionalna iskustva sa sudionicima će podijeliti Aleksandar Putica, mladi beogradski poduzetnik koji je radio na specifičnim i konkretnim primjenama aditivnih tehnologija (popularno poznatijim pod nazivom 3D printanje) u prototipskoj obradi metala te maloserijskoj proizvodnji specifičnih proizvoda brizganjem plastike. Primjena aditivnih tehnologija (3DP) u ovim oblastima bit će okosnica njegovog izlaganja.

Ne propustite priliku da čujete ova dragocjena praktična iskustva te da postavite Aleksandru pitanja o svemu što bi Vam koristilo u Vašem poslu!

INTERA Tehnološki Park podsjeća da su u iLab-u na raspolaganju niz strojeva, uređaja i alata za punokrvnu digitalnu fabrikaciju – 3D printeri, 3D skener, laserska gravirka/rezač, CNC router, te arsenal električnog i ručnog alata: od mini tokarilice za metal, preko tokarilice za drvo, stubne bušilice, glodalice, brusilice, raznih pila, pa sve do preciznih lemilica i mikrokontrolera za projekte iz elektronike – sve na jednom mjestu. Raj za istinske „makere“!

Sudjelovanje na meetup-u je besplatno zahvaljujući projektu 2CODE sufinanciranom sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije kroz koji je inovacijski laboratorij i opremljen. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, ali požurite – broj mjesta je ograničen!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave