Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Donatorsko veče "Ekonomisti ekonomistima, pomozimo zdravstvu Republike Srpske" – Banja Luka, Kulturni centar Banski dvor, 4. april 2008. godine

03.04.2008. 14:20 / Izvor: eKapija.ba

Udruženje ekonomista Republike Srpske "SWOT" organizuje Donatorko veče čime zaokružuje mjesečnu donatorsku akciju "Ekonomisti ekonomistima, pomozimo zdravstvu Republike Srpske". Cilj akcije je obezbjeđivanje potrebne računarske opreme Kliničkom centru Banjaluka namijenjene ekonomskom sektoru, navodi se u saopćenju.

"Donatorska akcija se provodila prikupljanjem novčanih sredstava. Do sada smo zadovoljni prikupljenim sredstvima i očekuju da će se u toku donatorske večeri prikupiti još novčanih sredstava. Zahvaljujemo se Administrativnoj službi Grada Banja Luka i Kulturnom centru Banski dvor, kao i firmama: Actavis, Farma Nova Bel, Interpromet Novi Grad, Agenciji za lijekove Republike Srpske, kao i Galenici i Hemofarmu – predstavništva u Banjaluci, GlaxoSmithKline, a tu su još i Medicom Bijeljina, Računari Banja Luka, Očna Optika, Gros Optik, Trnisa i Sineks Labaratory, što su uvidjeli značaj pomoći ekonomskom sektoru Kliničkog centra Banja Luka i podržali akciju", izjavio je G-din Saša Grabovac, Izvršni direktor Udruženja "SWOT".

"Ekonomska služba Kliničkog centra Banjaluka treba da donosi krupne odluke, jer moramo da stvaramo multidisciplinarni tim koji će moći da se nosi sa izazovima koji su pred nama. Ovo je prva pomoć ekonomskom sektoru KCBL i omogućiće efikasniji i efektivniji rad ekonomskog sektora Kliničkog centra", izjavio je gospodin Mirko Stanetić, v.d. direktora Kliničkog centra BL, te dodao da je izuzetno bitno što je Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT prepoznalo da ovoj instituciji treba pomoć.

"U narednih nekoliko mjeseci, Udruženje SWOT planira organizovati nekoliko tematskih okruglih stolova. U fazi pripreme je okrugli sto "Penzioni fondovi i osiguranje". Poznato je da, uz sadašnje međunarodne trendove, postojeći način organizacije penzionog fonda neće moći da egzistira u narednom periodu i na našem tržištu moraju da se javljaju i novi fondovi", naglasio je gospodin Goran Račić, Predsjednik skupštine SWOT-a.

Donatorsko veče će se održati 4. aprila 2008. godine u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 20:00, gdje će se predstaviti rezultati donatorske akcije.

Gosti Donatorske večeri su predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Kliničkog centra Banja Luka, predstavnici biznis sektora – donatori, mediji i članovi Udruženja SWOT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave