Drinktec 2017 - vodeći svjetski sajam industrije pića i tečne hrane

30.08.2017. 08:52 / Izvor: Akta.ba
Drinktec 2017 - vodeći svjetski sajam industrije pića i tečne hrane

Sajam će se održavati u Minhenu od 11. -15. septembra 2017.

Od 11. -15. septembra 2017. godine u Minhenu će se održati vodeći svjetski sajam za industriju proizvodnje pića i tekućih prehrambenih proizvoda. Sastavni dio sajma Drinketc će ove godine biti i sajam SIMEI, vodeći svjetski sajam tehnologije proizvodnje vina.

Drinktec se održava svake 4 godine, te ove godine predstavlja jedan od najznačajnijih događaja iz ove branše. Sajam se razvijao tokom godina, te slijedio razne ekonomske trendove i zahtjeve koje je pred njeg stavljala industrija.

Na sajmu će i ove godine biti predstavljen kompletan procesni lanac: od proizvodnje, punjenja i pakovanja, pa do marketinga u oblasti pića i tečne hrane, uključujući sirovine, aditive za pića i logistička rješenja. Drinktec 2017 uz to obuhvata i segmente kao što su energetski sistemi, automatizacija procesa, te pribor i oprema za restorane i catering.

Na ovogodišnjem sjamu drinktec očekuje se oko 1.600 izlagača iz preko 75 zemalja i oko 70.000 stručnih posjetilaca iz preko 180 zemalja svijeta.

Sajam drinktec je prvenstveno platforma za tehnologiju i biznis gdje se zaključuju i pripremaju konkretni poslovi, te donose odluke o investiranju u narednim godinama. Za sve one privredne subjekte koji se bave proizvodnjom pića i tečne hrane, ovo je jedinstvena prilika za sticanje novih kontakata, informacija i ideja, navode iz Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.

Kontakt u BiH: Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, http://bosnien.ahk.de

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave