Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Druga konferencija Banjalučke berze posvećena investicionim fondovima 17. i 18. maja 2007. godine

08.05.2007. 10:01 / Izvor: Fena

Na drugoj međunarodnoj konferenciji Banjalučke berze "Investicioni fondovi na tržištu kapitala" 17. i 18. maja 2007. u Banji Vrućici očekuje se oko 300 učesnika i eminentnih predavača iz Bosne i Hercegovine i država iz regiona.

Osnovne teme konferencije su investicioni fondovi i perspektive javnih ponuda hartija od vrijednosti na berzi.

Prvog dana konferencije bit će organiziran okrugli sto o temi "Transformacija privatizacionih investicionih fondova" na kojem se očekuje učešće predstavnika društava za upravljanje privatizacionim investicionim fondovima, predstavnika institucija tržišta kapitala i investitora.

Bit će predstavljeni i rezultati istraživanja Banjalučke berze i IFC-a (grupa Svjetske banke) o dostignutom nivou korporativnog upravljanja u RS-u.

Drugog dana konferencije bit će organizovana rasprava o temi "Perspektive tržišta kapitala u regiji" na kojem se očekuje učešće predstavnika institucija tržišta kapitala iz okruženja.

Osnovni cilj konferencije je da se predstavnici institucija tržišta kapitala, predstavnici preduzeća, banaka, osiguravajućih kuća i cjelokupna javnost RS-a i BiH upoznaju o aktuelnim pitanjima koja su ključna za razvoj tržišta kapitala, iskustvima na tržištu kapitala iz zemalja iz okruženja, te da se utječe na pokretanje neophodnih reformskih projekata koji su ključni za razvoj tržišta kapitala.

Očekuje se prisustvo predstavnika institucija tržišta kapitala iz država u regionu, menadžera iz svih većih akcionarskih društava iz RS-a, direktora i brokera iz Bosne i Hercegovine, investicionih menadžera društava za upravljanje PIF-ovima i predstavnika svih relevantnih institucija iz RS-a i BiH.

Konferenciju bi trebalo da otvori predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave