Druga Microsoft poslovno-tehnološka konferencija u BIH, 4. i 5. aprila 2012. u Mostaru

06.03.2012. 14:32 / Izvor: eKapija.ba
Druga Microsoft poslovno-tehnološka konferencija u BIH, 4. i 5. aprila 2012. u Mostaru

Microsoft BiH najavljuje drugu po redu poslovno-tehnološku konferenciju Microsoft Network, koja će se održati 04. i 05. aprila 2012. godine u Mostaru.

Microsoft Network 2.0 će ponovo na jednom mjestu okupiti respektabilne predstavnike bh. privrede, privatnog i javnog sektora, te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake, te predstaviti najnovija Microsoft i partnerska rješenja i njihova korištenja za efikasnije poslovanje. Cilj ove konferencije je pratiti novu eru razvoja lokalne IT industrije i informatizacije lokalne ekonomije, ali i društva uopšte.

"Kada smo organizovali prvu Microsoft NetWork konferenciju u Banja Luci prošle godine, imali smo želju da postane najrespektabilnija IT konferencija u BiH, događaj koji će promovirati upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata našeg društva kao što su obrazovanje ili javna uprava. Sretni smo što smo u toj namjeri istrajali zajedno sa našim partnerima, klijentima, programerima i IT entuzijastima i iskreno se radujemo novoj prilici sa još više predavača ali i učesnika", izjavila je direktorica Microsoft-a BiH, Lejla Zukić-Krivdić u ime glavnog organizatora Microsoft BiH.

Konferencija je podijeljena na četiri dijela, odnosno paralelno nudi četiri niza prezentacija: Business, IT pro, Dev i MS Community i namijenjena je poslovnim korisnicima, IT profesionalcima te programerima. Nema sumnje da će svi koji se odluče posjetiti ovu konferenciju moći pronaći odgovarajući sadržaj za sebe u jednoj od četiri sale dvorane Doma Herceg Stjepan Kosača.

Microsoft NetWork 2.0 je jedinstveni događaj koji osim upoznavanja sa aktuelnim Microsoft i partnerskim rješenjima i IT trendovima, predstavlja odličnu platformu za razmjenu iskustava, unapređenje znanja i stvaranje novih poslovnih kontakata. Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Mostara i uz podršku kompanije Logosoft, u svojstvu platinastog sponzora, te kompanija LANACO, Hewlet Packard BiH i PlanB kao zlatnih sponzora. Medijski partneri ovogodišnje konferencije su: bljesak.info, ekapija.ba, info.ba, SEEbiz.net, SUTRA.ba i hardwarebase.net.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave