Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Drugi biznis forum sa bh. dijasporom – "BHdiaFor 2014", 02. 08. u Sarajevu

12.06.2014. 12:26 / Izvor: eKapija.ba

Asocijacija "Naša Perspektiva", u suradnji sa Svjetskim savezom dijaspore Bosne i Hercegovine i Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, organizira "Drugi biznis forum sa bh. dijasporom – BHdiaFor 2014", koji će se održati 02.08.2014. godine u hotelu "Evropa" u Sarajevu.

Glavni finansijer foruma je Ambasada Kraljevine Norveške u BiH. Skup je podržan od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i od strane brojnih drugih vladinih, nevaldinih i međunarodnih organizacija.

Ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimulisanje investicija od strane članova zajednice dijaspore u BiH i stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlansici, ili u kojima rade, članovi zajednice bh. dijaspore.

Zainteresirani za učešće potrebno je da izvrše registraciju putem www.bhdiafor.org/#!bs-form/cchn ili info@bhdiafor.org.

Istovremeno, potrebno je popuniti upitnik cilju realizacije investicije i/ili uspostavljanja poslovne saradnje u BiH ili inostranstvu.

Upitnik je dostupan na ovom linku. Popunjen upitnik potrebno je poslati na mail adresu: info@bhdiafor.org. Organizator će uraditi follow-up u cilju realizacije investicije ili uspostavljanja željene saradnje. 

Učesnici foruma su oslobođeni plaćanja kotizacije. Konačni program rada foruma će biti potvrđen od strane organizatora najkasnije do 20. jula 2014. godine.

Brošura BHdiaFor 2014

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave