Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Drugi sajam studentskih poslova u petak na trgu Alije Izetbegovića

21.04.2014. 12:04 / Izvor: eKapija.ba

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u petak, 25. aprila na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović sa početkom u 10 sati, organizuje drugi po redu Sajam studentskih poslova koji će okupiti studente svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.

Cilj Sajma je okupiti studente i poslodavce na jednom mjestu te tako mladima ponuditi priliku za zaposljenje i dodatnu edukaciju. Studentima će ovom prilikom biti ponuđena sezonska i stalna zaposljenja, volonterski angažmani i prakse, dok će se pored toga održati i seminari na temu volontiranja i kvalifacijskog okvira, simulacija intervjua kao i edukacije na temu “Kako se ponašati na intervjuu za posao“ i “Kako napisati sopstveni CV“.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerzitata u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je da je jako ponosan što će SPUS i ove godine organizovati ovaj za studente jako bitan projekat. “Prošle godine smo uvidjeli da među mladima vlada veliki interes za ovakve sajmove i zato i ove godine studentima nudimo priliku da se upoznaju sa poslodavcima i tržištem rada“, naveo je Nurković i dodao da je Sajam idealna prilika i za kompanije da se prezentuju mladim ljudima i ohrabre ih u njihovom napredovanju i obrazovanju.

Svoje djelatnosti i mogućnost zaposlenja za studente će predstaviti oko stotinu kompanija, nevladinih i drugih organizacija, a učesnici će također dobiti i priručnik o zapošljavanju mladih.

Prošlogodišnji Sajam koji se održao u Domu mladih posjetilo je oko 10000 studenata. Slogan ovogodišnjeg Sajma je “Budi promjena koju želiš vidjeti!“.

Svi zainteresovani više informacija o projektu mogu dobiti putem oficijelne web stranice http://spus.ba/ssp/ kao i oficijelnog Facebook fan page-a https://www.facebook.com/sajam.studentskih.poslova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave