Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Drvno-tehnološka konferencija od 2. do 4. augusta na tri lokacije u BiH

07.07.2020. 10:51 / Izvor: Akta.ba

Uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, Drvno-tehnološka konferencija će ove godine od 2. do 4. augusta na tri lokacije u BiH okupiti predstavnike kompanija, ustanova, institucija i menadžera vezanih za drvnu industriju i šumarstvo, zaštitu okoliša, turizam, finansije i drugo.

Drvni klaster "Namještaj i drvo" zajedno sa Privrednom komorom FBiH  i drugim partnerima iz zemlje i regiona na ovaj način nastavljaju tradiciju okupljanja sektora drvne industrije, a na konferenciji se očekuje učešće stručnjaka na drvetu baziranog sektora BiH, ali i regije koji su protekla tri mjeseca komunicirali putem web platformi i online sastanaka.

Konferencija će biti prilika da se istaknu vrijednosti poslovno-turističkog projekta pod nazivom „Tajan 2020“ koji je  lokacijom vezan za centralnu Bosnu i Hercegovinu odakle dolaze najveće i najpriznatije kompanije u proizvodnji namještaja od masiva, a koje su osvojile sve moguće nagrade na svjetskim sajmovima.

Najveći dio konferencije, napominju organizatori, bit će održan na otvorenom prostoru uz propisane mjere zaštite.

Tako su Konferencija inžinjera i planinarski pohod na vrh Tajana planirani za 2. august (Ponijeri, Kakanj), dok će se Međunarodna drvno – tehnološka konferencija zakazana za 3. august odvijati u kongresnoj dvorani motela „Hanovi“ i poslovnom kompleksu "Tisa – komerc" (Golubinja, Žepče). Konferencija o šumarstvu i radionica najavljeni su za 4. august u Kamenici (općina Zavidovići), kao i susret privrednika i menadžera (Golf tereni).

Konferencija je prilika za međusektorsku komunikaciju, ali i za predstavljanje kompanija, projekata i proizvoda domaćim i inozemnim subjektima, te diskusiju o pitanjima u sferi izvoza, funkcionisanja tržišta i transporta u novonastaloj situaciji, finansiranja, te rješavanja kadrovskih i sirovinskih izazova u okolnostima krize.

Organizatori dodaju da su omogućene dodatno snižene cijene hotela za učesnike konferencije, a više  informacija o konferenciji, učešću i sponzorstvu je na info@furniturewood.ba ili office@furniturewood.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave