Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Dvodnevna radionica u Nikšiću - Regionalna konferencija Go Digital!

08.04.2019. 09:32 / Izvor: Akta.ba

Nakon dvije radionice održane u Mostaru i Budvi te dvije studentske razmjene u zemljama Europske unije, Sloveniji i Bugarskoj, projekt „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT – FY4ICT“ približava se svom kraju. Godinu i pol nakon njegovog početka, posljednja aktivnost u okviru ovog projekta ponovno će okupiti mlade djevojke iz Banja Luke, Budve, Mostara i Nikšića kako bi na dvodnevnoj radionici i regionalnoj konferenciji Go Digital! u Nikšiću razvijale svoje poduzetničke i ICT vještine.

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera. Tijekom svake od prethodnih aktivnosti, 40 mladih djevojaka iz uključenih gradova je imalo priliku unaprijediti ICT i poduzetničke vještine, učiti o tehnologijama budućnosti, upoznati se s primjerima dobrih praksi i uspješnih poduzeća koja posluju na domaćim i inozemnim tržištima.   

Na posljednju aktivnost u sklopu ovog projekta i ovaj put INTERA Tehnološki Park vodi deset djevojaka u dobi od 18 do 23 godine. Radionicu „Building eLeadership and eSkills“ organizira IPC Tehnopolis iz Nikšića i održat će se od 8. do 10.5.2019. godine, a sudionice će na njoj imati priliku učiti o ženskom digitalnom poduzetništvu, dodatno se približiti ICT i STEM vještinama, predstaviti poslovne ideje na kojima su radile te razviti suradnju s regionalnim organizacijama mladih.

Sve zainteresirane djevojke za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti popunjavajući obrazac na linku. S obzirom da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati djevojke koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije. INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske. 

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na prijave@intera.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave