Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Dvodnevni seminar u PKUSK: "HACCP za interne auditore"

28.04.2008. 13:28 / Izvor: Privredna komora USK

Privredna komora Unsko-sanskog kantona/Regionalni centar za podršku malim i srednjim poduzećima u regiji sjeverozapadna BiH te Udruženje konsultanata "Focus" Sarajevo i "Bio-Base" Društvo za trgovinu, posredovanja i konsalting Sarajevo danas i sutra (28.04-29.04.2008.) su organizirali dvodnevni seminar "HACCP ZA INTERNE AUDITORE".

Seminar će u cijelosti realizirati Esada Nuhbegović, tehnički expert TÜV THÜRINGEN za hranu, vodu i duhansku industriju i certificirani konzultant za standarde ISO 22000:2005 i HACCP i Almir Toroman, dipl.ing. preh., konsultant u oblasti HACCP-a, ISO 9001:2000 i ISO 22000:2005.

Seminar je namijenjen menadžerima, stručnjacima i zaposlenima unutar firmi koje rade ili se pripremaju za rad na implementaciji HACCP-a. Također je namijenjen stručnjacima i zaposlenicima iz oblasti ugostiteljstva, proizvodnje i distribucije hrane, kooperantima u procesu proizvodnje hrane, zaposlenicima iz područja QM-a/QS-a, rukovodiocima proizvodnje, prehrambenim tehnolozima, zaposlenicima iz oblasti veterine, sanitarnog inženjerstva, biokemije, medicine, farmacije, pojedincima koji žele raditi kao asistenti ili savjetnici/konzultanti kako bi stekli zvanje internih auditora.

Cilj seminara je pružiti informacije vezane za HACCP, te educirati sve zainteresirane privredne subjekte koji se bave preradom, proizvodnjom i distribucijom prehrambenih proizvoda u BiH i osposobiti sve zainteresirane iz ove oblasti da steknu zvanje internih auditora. Nakon uspješno položenih ispita za ovu edukaciju obezbijeđena su odgovarajuća uvjerenja certifikacijskih kuća TÜV ADRIA i TÜV THÜRINGEN.

Budući da je seminar organiziran kao Modul III, polaznici koji su uspješno pohađali prethodna dva modula po završetku ovog, III Modula, stiču zvanje HACCP Menadžera. Prvi HACCP Menadžeri na USK su: Hajida Beganović, Dilajla Jukić i Arijana Spahić djelatnice Veterinarskog zavoda USK i Muhamed Kamerić, direktor "Čapljanke" Sanski Most. Ostali polaznici III Modula, budući da nisu prošli prethodna dva modula stiču zvanje "Internog auditora za HACCP"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave